Direktor/ica GML: Komisija za mandatna vprašanja, volitve in imenovanja se bo znova sestala jutri

Kdo bo nasledil Beato Lazar, trenutno direktorico javnega zavoda Galerija-Muzej Lendava, je še vedno precej vroče vprašanje, ki bo morda jutri nekoliko bližje zaključku. Ob 13. uri se bo namreč znova sestala Komisija za mandatna vprašanja, volitve in imenovanja in nadaljevala decembra prekinjeno sejo.
Konec februarja bo mesto direktorja javnega zavoda Galerija – Muzej Lendava zasedla povsem nova oseba. Trenutna direktorica zavoda, Beata Lazar se na razpis neuradno naj ne bi prijavila, so pa na Komisijo za mandatna vprašanja, volitve in imenovanja Občine Lendava prispele štiri prijave, o katerih smo sicer že pisali. Jutri se bo tako omenjena komisija znova sestala, seja pa bo v drugi točki, v skladu z 85. členom Poslovnika občinskega sveta (tudi tokrat) zaprta za javnost.

Pa se takšna seja lahko zapre za javnost? Lahko, oziroma bolje rečeno, mora se.

Mestni (občinski) svet in njegova delovna telesa so namreč upravičena pri opravljanju svojih nalog obdelovati tudi varovane osebne podatke. Komisija za mandatna vprašanja, volitve in imenovanja je tako dolžna, sicer javno sejo, zapreti za javnost, če gre med razpravo za obdelavo varovanih osebnih podatkov, ki ne predstavljajo informacije javnega značaja.

Informacijski pooblaščenec sicer izven inšpekcijskega postopka ni pristojen presojati o tem, ali je takšna odločitev utemeljena ali ne, saj je to naloga upravljavca, v tem primeru Občine oz. pristojnega organa znotraj nje. Podatki tako ne morejo biti brez omejitev dostopni tudi javnosti, četudi tako določajo njihovi interni akti.

 • D_Evil

  A gremo pobirat stave? 😉
  Stavim na Pisnjaka. 😉 Ta je ravno dovolj zelen.

  • jackpot

   Jaz pa stavim na kakšega šerifovega sorodnika ali ljubico z rathausa.

 • paranoja

  To se mi zdi totalno netransparentno. Zaprta seja zaradi osebnih podatkov? Doslej še nikoli niso bile seje zaprte zaradi osebnih podatkov, ne v Lendavi, ne v Sloveniji, pa so izbrali na tisoče direktorjev! Pa saj nihče, noben občan ne sme zbirati in ne posredovati osebnih podatkov drugih oseb, to je protizakonito takintak. Prej bi rekel, da gre za nek skrivni načrt (po domače mučkanje), za katerega župan noče, da bi ljudje zvedeli. Samo mislim, da je to avtogol, tako župana kot teh svetnikov, ker ljudi in novinarje takšna skrivalnica še toliko bolj zanima. Zdaj bodo o tem spet poročali na televiziji, v Delu, Večeru in Slovenskih novicah, isto kot za stolp, ker javnost ne ve, komu in koliko se nakazuje? A se Balažeku in njegovim svetnikom zdaj pred volitvami splača skrivati? Kdo bo pa volil ljudi, ki v javnih zadevah delajo na skrivaj?

 • madžarka

  ….ali pa je idealna priložnost, da še GML združi z Knjižnico in Kulturnim Centrom. Veseli nas lahko le to, da vsaka rit pride na svoj sekret……delati take finte pred volitvami….. BOG vse vidi, BOG vse nagradi…