Digitalizacija vaših analognih (VHS, S-VHS, MiniDV … ) spominov

Danes VHS kasete uporablja le še peščica ljudi, toda to še ne pomeni, da jih po domovih ne najdemo več. Veliko ljudi ima na njih še vedno shranjenih mnogo starih posnetkov s porok, potovanj ali drugih dogodkov. Vedno več se jih odloča, kako to “spraviti” na trdi disk, DVD ali ključek USB.
Zakaj digitalizirati? Življenjska doba samih kaset znaša okrog 30 let, morda še kakšno leto več. Problematična ni samo kaseta kot taka, temveč magnetni zapis na traku, ki se po toliko letih lahko razmagneti, vaši dragoceni posnetki pa so s tem za vedno izgubljeni. Analogne nosilce zvoka ali videa je seveda potrebno tudi ustrezno hraniti. Problematični so tudi predvajalniki VHS kaset. V slednjih je namreč veliko mehanike, predvsem plastične, ki je po mnogih letih obrabljena in predvsem preperela. Vaš VHS predvajalnik lahko torej tudi več ne deluje. Kot zanimivost naj dodamo, da je edino podjetje ki še proizvaja video rekorderje, (japonsko podjetje Funai Electric) že lansko leto naznanilo, da bodo proizvodnjo letos dokončno ustavili.

Pri nas lahko vaše analogne spomine kakovostno digitaliziramo, po želji posnetke tudi obrežemo ali kakor koli drugače ločimo in vam jih predamo na poljubnem nosilcu (CD, DVD, Trdi disk, USB ključ). Za vse informacije smo vam na voljo na telefonski številki 040 870 137.

Novak OnLine.
Glavna ulica 59
9220 Lendava

Oglasno sporočilo