DeSUS: Balažek en izmed treh podpredsednikov, na čelu Pivčeva

Minulo soboto je v Ljubljani potekal 11. Kongres Demokratične stranke upokojencev Slovenije. Novemu vodstvu stranke DeSUS, na čelo katere so delegati v soboto izvolili ministrico Aleksandro Pivec, Karel Erjavec želi, dozdajšnji predsednik želi “da uspešno nadaljuje pot”, ki jo je sam zastavil 20. maja 2005. Napovedal je, da je in bo ostal član stranke DeSUS. EN izmed treh podpredsednikov tudi nekdanji župan Občine Lendava, mag. Anton Balažek.
Zmaga Aleksandre Pivec, ki je Karlu Erjavcu vodenje DeSUS-a iztrgala iz rok po 15 letih, po nekaterih ocenah pomeni prelom v političnem prostoru. Koalicijski partnerji so v izjavah previdni, saj jih lahko skrbi imenovanje novega obrambnega ministra. “Vse, kar sem delal kot predsednik stranke in kot minister, sem delal v dobri veri in v prepričanju, da delam prav,” je še zatrdil Erjavec in sklenil, da je to njegova zadnja politična izjava za medije, ker se ne umika samo iz politike, ampak tudi iz javnega življenja.

V nadaljevanju so se predstavili vsi kandidati za mesto podpredsednika oz. podpredsednico stranke; mag. Balažek Anton, Geržina Saša Ivan, Hainz Primož, Kolmanič Jelka, mag. Kumer Emil, Manfreda Anita, Simonovič Branko in Žnidarič Jožef. Izvoljeni so tako bili naslednji novi podpredsedniki stranke. To so postali Anita ManfredaJelka Kolmanič in nekdanji župan Občine Lendava mag. Anton Balažek.