Derbi pred okrog 1200 gledalci dobila Nafta 1903

V 4. krogu druge državne lige sta na nogometnem igrišču v Beltincih svoje moči merili ekipi Beltincev in Nafte 1903. Boljši so tokrat bili Lendavčani, saj so ekipo Beltincev na domačem terenu ugnali s 4:2.
Kar 1200 gledalcev je v Beltincih spremljalo prekmurski spopad med ekipo iz Beltincev in Lendave, videli pa so kar šest zadetkov. Ekipi sta odigrali dokaj dinamično srečanje, kar je na koncu vodilo do prepričljive zmage lendavske Nafte 1903. Prvi so zadeli Lendavčani in sicer v 8. minuti, ko je goste v vodstvo popeljal hitri Vedran Vinko. Ta je sicer domačim povzročal ne malo težav. Prav Vedran pa je bil tisti, ki je postavil izid prvega polčasa in sicer v 34. minuti. 0:2 je bil tudi izid prvega polčasa.

Na naslednji zadetek ni bilo treba čakati dolgo, saj je v prvi minuti drugega polčasa zadel Marko Roginić. Tukaj pa so se zadetki za modro-bele končali. Gostitelji so svojo priložnost začutili v 67. minuti, ko je po kotu Apatiča zadel Šumak, tri minute kasneje pa je kazenski udarec izkoristil Jernej Trstenjak. Rumeni so po dveh golih krenili po izenačenje, a v 79. minuti prejeli še četrti zadetek. Po kotu je lastno mrežo zatresel Marko Maučec in prekmurski spopad dokončno odločil v korist Lendavčanov.

Zlatko Gabor, trener Beltincev: “Po slabem začetku v prvem polčasu smo se v nadaljevanju tekme dvignili, vendar je Nafta pokazala, da je zrela, dobra ekipa, ki se bo borila za prvo mesto. Svojim igralcem čestitam za željo in borbo, mi se zavedamo svojih sposobnosti. Naš osnovni cilj je obstanek v drugi ligi.” Nafta 1903 se je s to zmago povzpela na vrh prvenstvene lestvice in jih prihodnji teden čaka derbi proti ptujski Dravi.

Beltinci – Nafta 1903 2:4

Vedran Vinko 0 : 1 8′
Vedran Vinko 0 : 2 34′
Marko Roginić 0 : 3 46′
Žiga Šumak 1 : 3 68′
Jernej Trstenjak (11m) 2 : 3 70′
Marko Maučec (ag) 2 : 4 79′