Delitev točk v Novem mestu

Od včeraj naprej gre zares. Modro-beli so se v dopoldanskih urah odpravili na gostovanje v Novo mesto, kjer so proti tamkajšnji enajsterici unovčili točko. Srečanje se je končalo brez zadetkov, boljši pa so bili Lendavčani, katerim je zmanjkalo nekaj moči pri zaključkih.
Včerajšnjo soboto so se na drugoligaškem sporedu odvili trije obračuni, med katerimi je bil tudi obračun Nafte 1903 in Krke iz Novega mesta. Ob igrišču z umetno travo se je na Dolenjskem zbrala mizerna množica gledalcev. Bilo jih je skupno kakih 120, od tega zavidljivo število lendavskih Gorgon, ki so več kot odlično bodrili modro-bele na poti do novih treh točk. Teh sicer v Lendavo niso prinesli, saj se je srečanje končalo brez zadetkov in s točko tako na eni, kot tudi na drugi strani.

Tako v prvem kakor tudi v drugem polčasu sta bila v osrednjih vlogah oba vratarja. Slednja sta svoja vrata praktično zaklenila in nasprotnim ekipam niti približno nista dovolila česa nevarnega. Obe moštvi sta sicer poizkušali, a zaman. Nafta 1903 s tem remijem ostaja na tretjem mestu prvenstvene lestvice. So pa bili na srečanju podeljeni skupno trije rumeni kartoni, od tega en Leonu Leušteku in sicer v 73. minuti. Preostala dva rumena kartona so prejeli gostitelji.

Nafta 1903 se je v boj v Novem mestu podala brez Oštreka in Roginića, krivi so bili rumeni kartoni, prav tako pa je tudi Krka zaigrala brez dveh igralcev. Modro-beli bodo že prihajajočo soboto imeli možnost doseči zmago, saj v Lendavo prihaja enajsterica iz Sežane (Cherrybox 24 Tabor Sežana), proti kateri pa so Lendavčani v 4. krogu prvenstva izgubili srečanje. Kakšen bo izkupiček srečanja si bo v lendavskem Športnem parku moč ogledati od petnajste ure naprej.

NK Krka – Nafta 1903 0:0