Delitev točk v Biljah

Lendavska Nafta 1903 je z včerajšnjim srečanjem v Biljah zaključila prvo tretjino prvenstva. Najbližji zasledovalci vodilnega Brava, so namreč v 10. krogu iztržili le točko za končnih 2:2.
V 2. SNL bodo s tekmami desetega kroga zaključili uvodno tretjino prvenstva. Za zdaj najbolje kaže Bravu, ki se na prvenstveni tabeli nahaja na 1. mestu, najbližja zasledovalka pa je Nafta 1903. Ta je po dveh tekmah – po Fužinarju so napadalce modrih zaustavili tudi Brežičani – brez dosežene zmage tudi v Biljah, kar pa vsekakor ni po zastavljenih načrtih, modro-belim pa zagotovo še kako manjkata poškodovani Roginić in Živko.

Na stadionu v Dolinci so pred okrog 120 gledalci boljše sicer pričeli gostje, ki so povedli že v 7. minuti, ko je za vodstvo Lendavčanov poskrbel Alen Ploj. So pa domači uspeli rezultat hitro izenačiti, saj se je to zgodilo dobrih deset minut kasneje. Izenačujoči zadetek je dosegel David Frelih. V 24. minuti je Dino Cvetila bil tisti, ki je prejel rdeči karton in je srečanje moral zapustiti predčasno. V 39. minuti je rdeči karton zaradi bere rumenih prejel tudi domači igralec, Matija Pušnar.

A tik pred omenjenim zadnjim rdečim kartonom, so številčno prednost izkoristili domači in si priigrali vodstvo z 2:0. Za zadetek je poskrbel čez nekaj trenutkov izključeni, Matija Pušnar. Biljenci so se osredotočili na branjenje svojih vrat, gostje pa so v končnici uspeli rezultat izenačiti. Za končni rezultat 2:2 je poskrbel hitri Vedran Vinko. Domača ekipa se je z tem remijem povzpela na 13. mesto, Nafta 1903 pa ostaja na drugem mestu.

Vitanest Bilje – Nafta 1903 2:2 (2:1)

0:1, Alen Ploj, 7. min
1:1, David Frelih, 24. min
2:1, Matija Pušnar, 37. min
2:2, Vedran Vinko, 87. min