Delavnica Coworking Murania »Fear & Fail for Entrepreneurs«

Na sedežu Zavoda za turizem in razvoj Lendava je v sredo potekala delavnica, na kateri so udeleženci lahko spoznali ter predvsem v praksi izkusili idejo coworkinga, način dela ter možnosti, ki lahko takšno delovanje ponudi. Delavnico je vodil Jose Antonio Morales, strokovnjak za coworking iz Murske Sobote.

Delavnica je bila namenjena spoznavanju coworkinga, načina poslovnega sodelovanja, ki temeljni na ideji, da se samozaposlenim in drugim profesionalcem omogoča, da si občasno ali stalno delijo delovni prostor z drugimi ustvarjalci iz svoje ali sorodnih panog. Na tak način si s spontanim mreženjem z drugimi posamezniki iz različnih sfer pridobivajo nove izkušnje, ideje, vstopajo v nove projekte in ustvarjajo inovacije.

Na delavnici v novo ustanovljenem prostoru Coworking Murania, ki je svoja vrata odprl konec lanskega decembra, so sodelovali udeleženci iz Lendave in Murske Sobote, na povabilo vodje delavnice Josea Antonia Moralesa pa so prišli tudi štirje gosti iz Makedonije.

Obiskovalci so na 3-urni moderirani delavnici najprej spoznali ideje in načela uspešnega poslovanja ter učinkovito premagovanje ovir pri uresničitvi lastne poslovne ideje. Po predstavitvi so sledile praktične vaje v skupinah, kjer so udeleženci podali lastne izkušnje. Za konec je sledilo še sproščeno druženje v prostorih coworkinga.

V zavodu želijo s takimi delavnicami obuditi zanimanje za coworking, ga približati občanom in pokazati nove oblike dela, stran od zastarelih struktur in navad razmišljanja. Spodbuditi želijo vse tiste, ki v čedalje bolj kompleksnem poslovnem svetu iščejo nove možnosti za uspešno delovanje.

“V Coworking Murania pri tem ciljamo tudi na mlade, ki bi tukaj po vzoru dobrih praks coworkinga iz drugih slovenskih mest (Murska Sobota, Maribor, Ljubljana) ter izkoriščanjem takšnih priložnosti na madžarski strani sami ustvarjali, razvijali in uresničevali lastne, poslovne, kreativne in inovativne ideje.”