Dela na Pomurski avtocesti (A5) od danes do 15. junija

Na odseku avtoceste A5 med Dragučovo in Lenartom, in sicer na območju viadukta Močna, pokritega vkopa Močna in viadukta Zamarkova, bo od danes do 15. junija 2018 vzpostavljena popolna zapora prometa zaradi del ob zaključku 10-letne garancijske dobe, v sklopu katere se bodo izvajala sanacijska dela na betonih.
Zapora v smeri proti Lenartu bo potekala od danes, 22. maja do 2. junija 2018, v smeri proti Dragučovi pa od 5. junija do 15. junija 2018. V času popolne zapore bo promet na tem območju potekal dvosmerno po nasprotni strani avtoceste. Dela so odprava napak ob izteku 10-letne garancijske dobe.

O zapori bo DARS d.d. obveščal tudi s pomočjo elektronskih portalov nad avtocesto, sicer pa voznicam in voznikom priporočamo, da pred potjo pokličejo Prometno-informacijski center za državne ceste (PIC) na kratko številko 1970, kjer jim bodo operaterji poskušali dati čim bolj aktualno in celovito informacijo o stanju na cestah. Na kratko lahko stanje na avtocestah in hitrih cestah preverijo tudi na brezplačni glasovni postaji 080 22 44.

Avtocesta A5 (Pomurska avtocesta) je dolga 79,5 km in povezuje avtocesto A1 od razcepa Dragučova z Madžarsko pri Pincah. Avtocesta poteka preko Slovenskih goric in Prekmurja. Sočasno je to tudi sestavni del evropskih poti z oznako E653.