David Berke iz Lendave z drugim mestom iz svetovnega IBFF prvenstva

V Brežicah je pred nekaj dnevi potekalo svetovno prvenstvo v bodybuildingu, pod okriljem mednarodne zveze IBFF. Še posebej se je tokrat več kot odlično izkazal Lendavčan David Berke, ki je dosegel drugo mesto na omenjenem visokorangiranem tekmovanju.
V začetku meseca smo že poročali o Davidu Berkeju, ki je na minulem državnem prvenstvu v bodybuildingu, ki se je odvijalo v Lovrencu na Pohorju, dosegel 1. mesto. Takrat mu je družbo delal še Marko Franko iz Mostja, ki je zavidljive rezultate isti dan dosegel v fitnessu. Berke se je pred nekaj dnevi mudil v Brežicah, kjer se je udeležil svetovnega prvenstva v bodybuildingu, pod okriljem mednarodne zveze IBFF in dosegel odličen uspeh ter zasedel drugo mesto.

“Po drugem mestu na evropskem prvenstvu in po prvem na državnem zdaj zaključujem letošnjo sezono še z drugim mestom iz svetovnega IBFF prvenstva. Ob tej priložnosti bi se zahvalil svoji celotni družini, partnerici, dobre rezultate pa seveda posvečam svojemu največjemu zakladu – sinu Marku. Do drugega leta je cilj večja masa in biti še boljši kot letos,” je zapisal David Berke.

Bodybuilding

Bodybuilding je šport, katerega namen je vplivati na izgled telesa z treningom, ustrezno prehrano in počitkom. Začetki bodybuildinga segajo v 19. stoletje, takrat je bil ideal simetrično, atletsko grajeno telo, kot so ga častili v antični Grčiji, nato pa je šel razvoj k vse večjemu poudarku na mišični masi. Pri tekmovalnem bodybuildingu obstaja več kategorij, katerih osnova sta višina in teža tekmovalcev. Na tekmi sodniki ocenjujejo tekmovalce po naslednjih kriterijih: masa, definicija, proporcija, simetrija in nastop na odru.