Darko Horvat, kandidat za župana Občine Kobilje: “Sem na pragu novega življenjskega poglavja”

Kot smo že poročali, se bodo 7. novembra v Kobilju odvile nadomestne volitve, ki jih je občinska volilna komisija razpisala po minulih dopustih, na volitvah pa bodo občani izbirali le enega kandidata. To je Darko Horvat. Kot je slednji poudaril za naš spletni portal, je sedaj “na pragu novega življenjskega poglavja.”
Darko Horvat je rojen leta 1980 in stanuje na Kobilju. Po osnovni šoli v Murski Soboti in Srednji zdravstveni šoli v Murski Soboti je diplomiral iz zdravstvene nege na Fakulteti za zdravstvene vede v Mariboru. Na isti fakulteti je leta 2016 končal podiplomski študij smer Management v zdravstvu in socialnem varstvu. Delovne izkušnje je Horvat pridobival v UKC Ljubljana, v zasebni internistični ambulanti Eupnea d.o.o., od leta 2016 pa je zaposlen v Splošni bolnišnici Murska Sobota. Po izobrazbi je magister zdravstveno-socialnega managementa.

Nenadna izguba Roberta Ščapa ga je prizadela. “V zadnjem mandatu je bilo storjenih veliko pozitivnih premikov.”

“Zdaj sem na pragu novega življenjskega poglavja. Ob nenadni izgubi prijatelja Roberta Ščapa sem se na pobudo krajanov odločil da kandidiram za župana. V Kobilju je v zadnjem mandatu bilo storjenih veliko pozitivnih premikov k napredku našega kraja. Aktivno sem sodeloval pri vseh projektih pomembnih za kraj. Med njimi bi izpostavil energetsko sanacijo osnovne šole, pripravo dokumenta Razvojnega programa Občine Kobilje 2021–2030, ureditev športno-medgeneracijskega centra, postavitev električne avto-polnilnice, izgradnja javnega WI-FI omrežja, ureditev parkirišč in še veliko več,” je Horvat dejal za naš spletni portal.

“Verjamem, da nam bo skupaj uspelo”

Kot je dejal Horvat, bi rad prispeval k večji družbeni odgovornosti, solidarnosti, pravičnosti, zdravemu naravnemu okolju, razvoju in ugledu Kobilja. “Zavzemal se bom za pridobitev zazidljivih parcel za mlade družine in širitev območij za pozidavo. V občini se bodo spoštovala načela odprte in vključujoče politike. Zavedam se, da je urejena infrastruktura temelj za razvoj kraja. Tako bomo nadaljevali izgradnjo kolesarske steze, dokončali športno-rekreacijski center in uredili žarni zid na pokopališču. Promotor trajnega razvoja so dobre odločitve, pravi ljudje (občinski svet in župan), sloga in marljivost občanov. Verjamem, da nam bo skupaj uspelo,” je zaključil.

Nadomestne volitve se opravijo po enakih pravilih, kot veljajo za splošne volitve. Izvoljeni kandidat bo opravljal funkcijo župana do naslednjih rednih županskih volitev, ki bodo na sporedu 20. novembra 2022. Darko Horvat kandidira s podporo SLS. Slednjega je tudi omenjeni občinski odbor predlagal. V Kobilju je 466 volilnih upravičencev, volili pa bodo tudi dva nadomestna svetnika občinskega sveta, enega, ki bo zamenjal Horvata in enega, ki bo zamenjal Saša Frasa.