Danes vsi na Ptuj! Nafta potrebuje nove tri točke

26. krog druge državne lige se je s štirimi srečanji pričel že včeraj, danes pa se bosta v srečanju kroga na Ptuju pomerila lendavska Nafta 1903 in domači. Naftaši se bodo tako na Ptuju borili za tri nove točke, kar bi pomenilo varnejšo ohranitev drugega mesta.
Lendavčani se v mesto ob reki Dravi odpravljajo s točko naskoka pred prvim zasledovalcem, ki so ga Prekmurci prehiteli z visoko zmago v zaostali tekmi s kranjsko Zarico. V obračunu z Gorenjci je izjemen niz pričel tudi Marko Roginić, ki je v zadnjih treh nastopih dosegel kar deset zadetkov. Hrvaški napadalec je za enako število zadetkov pred tem potreboval kar 22 krogov. V Bjelovarju rojeni nogometaš je s strelskim preporodom ekspresno skočil na vrh ligaške lestvice strelcev, upamo pa, da bo svoje strelske sposobnosti vnovčil tudi danes.

Razplet današnjega derbija Drave in Nafte bi lahko pomembno vplival tudi na podelitev krone. Če obračuna na Ptuju ne bo dal zmagovalca, bi Mura z zmago nad Bravom že postala prvak 2. SNL. A s tem si tako v Lendavi kot na Ptuju ne belijo glave, misli so osredotočene zgolj v lastne predstave. Na Ptuj pa se sicer danes odpravlja veliko Lendavčanov, ki bodo spodbujali lendavsko četo. Tja se z avtobusom odpravlja tudi navijaška skupina Gorgone. Glavni sodnik Nejc Kajtazović bo nogometaše v boj za okroglo usnje poslal ob 13.15.

Nafta 1903 bo na Ptuju nastopila v popolni postavi, med tem, ko domači zaradi zbirke rumenih kartonov ne bodo mogli računati na Roka Pirtovška. Domači prav tako ne bodo mogli računati na kapetana, Nastjo Čeha, saj je ta prvenstvo zaradi poškodovanega stopala predčasno zaključil. Tisti, ki si srečanja na Ptuju ne boste mogli ogledati v živo, pa si ga boste lahko ogledali v neposrednem prenosu na programu SportKlub 1.