Danes ste lahko dobrodelni. Pridite v Gledališko in koncertno dvorano!

Klub študentov Lendava v sodelovanju z društvom Zvezdni otroci, danes pozno popoldan v Gledališki in koncertni dvorani v Lendavi organizira dobrodelni stand-up, na katerem bo nastopil Tadej Toš, s svojim “Freestyle comedy showom.” Vstopnice so še na voljo v lendavski Mansardi ali na blagajni Gledališke in koncertne dvorane.
Danes pozno popoldan, ob 19.00 uri, se bomo lahko nasmejali do solz in bomo ob enem lahko dobrodelni. Klub študentov Lendava v sodelovanju z društvom Zvezdni otroci namreč organizira dobrodelni stand-up nastop Tadeja Toša, z naslovom “Freestyle comedy show.” Toša poznamo. Vemo, da govori hitro in veliko. Vemo, da se zmeraj nagovori do mokrega. Vemo, da njegov dolgi jezik ne prizanaša nikomur – niti njemu samemu ne. Tudi tokrat bo tako. Komaj čaka, da stopi na oder. In še nasvet: otroci naj ostanejo doma.

Toševe predstave so sicer ruska ruleta za vse, ki se znajdejo na prizorišču, nikoli se ne ve, kdaj in kje bo padlo ter po kom. Njegov svojevrstni smisel za humor (ptujski) je običajno sprejet odprtih rok – oster in pisan kot mavrica, v glavnem pa nekje med romantično ironičnim in nesramno ciničnim; naslonjen na primitivnost in vulgarnost človeške biti … Toš se v svojih šovih posmehuje in norčuje tudi iz najbolj resnih situacij v življenju – to je po njegovem mnenju eden od načinov, s katerim se je moč ubraniti pred avtomatizacijo in brezčutno robotizacijo življenja.

Kaj pomeni freestyle comedy show?

To, da zajeten del programa nastane v trenutku srečanja z občinstvom, kontekst narekuje tekst. Dobra volja ustvari dobro vzdušje. V dobrem vzdušju se sprostimo. Sproščeni postanemo spontani – in smeh privre na dan. Humor je svoboden v misli in besedi. Letošnji izkupiček bodo organizatorji namenili bolnim otrokom ter skupaj tudi njim pričarali nasmehe na obraz. Vstopnice lahko kupite v lendavski Mansardi ter na blagajni Gledališke in koncertne dvorane. Dijaki, študenti: 13 EUR, odrasli 15 EUR. Vabljeni!