Danes se začenja prireditev Bograč kratkih filmov

Danes, v večernih urah se v Gledališki in koncertni dvorani Lendava začenja prireditev Bograč kratkih filmov, ki je “lonec, poln kratkih filmov na prekmurskih ravnicah,” so zapisali organizatorji. Filmi se bodo vrteli še na terasi centra Bánffy in na lendavskem gradu.
Med 7. in 9. avgustom se bo na treh prizoriščih, to je v Gledališki in koncertni dvorani v Lendavi, na terasi centra Bánffy in na dvorišču lendavskega gradu odvila prireditev, lahko bi rekli tudi kratki festival, ki so ga organizatorji poimenovali Bograč kratkih filmov. Gre za predstavitev večih kratkih filmov, med drugim tudi predstavitev filma Delčki, ki je bil posnet v Lendavi. Premiera omenjenega domačega filma bo potekala potekala prav danes, ob 21.00 uri v Gledališki in koncertni dvorani, sledil bo tudi pogovor z organizatorji in filmskimi ustvarjalci.

V soboto bo dan obarvan bolj otroško. Kratki animirani filmi bodo predvajani na terasi centra Bánffy, v večernem programu pa bodo na sporedu študentski filmi z živo knjižnico na slikovitem dvorišču lendavskega gradu. Gre za dela študentov ljubljanske akademije. Predvajani bodo štirje filmi, dolžina katerih je emd 15 in 20 minut, v retrospektivnem delu večera pa bo predvajan film Kačja kri 2, ob 5. obletnici filma, ki je bil prav tako posnet v Lendavi. V omenjeno organizacijo ter tudi v filme je “vpleten” lendavski režiser, Áron Horváth.

V nedeljo bo program nekoliko krajši, a kljub temu dovolj pester. Ob 21.00 uri bodo na lendavskem gradu predvajani dokumentarni in eksperimentalni filmi v dolžini od 5 do 22 minut. Organizatorji upajo na dobro obiskanost.