Danes se prične Pomurska nogometna liga, jutri Dolgovaščani potujejo v Rakičan, Hotiza doma gosti Čardo

Jutri se pričenja tekmovanje v vedno zanimivi, lahko bi rekli “lokalni” nogometni ligi, ki združuje nogometne klube iz območja Pomurja, Pomurska nogometna liga. Svoja predstavnika ima tudi letos znova naše območje in sicer nogometni klub iz Hotize ter nogometni klub Olimpijo iz Dolge vasi.
Izvršna odbora nogometnih zvez Lendava in Murska Sobota sta lansko zgodnjo pomlad ponovno ustanovila skupno tekmovalno ligo, Pomursko nogometno ligo. Ta je sicer bila ukinjena v tekmovalnem letu 2013/2014, sestavljali pa so jo, kot jo tudi sedaj, klubi iz MNZ Murska Sobota in MNZ Lendava. Pomurska nogometna liga sicer spada med zelo atraktivne nogometne lige, svojega predstavnika pa ima letos tudi naše območje, to sta nogometni klub Olimpija iz Dolge vasi in nogometni klub Hotiza.

Dolgovaščani so, spomnimo, prvenstvo v Medobčinski nogometni ligi minulo sezono zaključili več kot odlično, prvaki so postali namreč že dva kroga pred koncem prvenstva in se odločili, da se bodo pomaknili ligo višje. Generalka pred pričetkom prvenstva je bilo minulo pripravljalno srečanje, srečanje proti ekipi iz Odrancev na domačem terenu, katerega so zeleni sicer izgubili, a je šlo za minimalni poraz in sicer z 2:1. Že sicer pa so Dolgovaščani prikazali dobro igro.

Jutrišnjo nedeljo pa jih v višji ligi čaka že prvo prvenstveno srečanje, tokrat proti ekipi Rakičana, ki je lanski zmagovalec omenjene nogometne lige. Dolgovaščanom sicer ne bo lahko, a tako domačini kakor gosti beležijo odhode in tudi prihode. Zanimivo bo jutri ob pol šestih tudi na Hotizi. Ti bodo na domačem terenu gostili ekipo Čarde iz Martjancev. Hotižani so se pomaknili ligo nižje po tem, ko so pogrnili v 3. slovenski nogometni ligi vzhod. Zanimivo bo prav tako srečanje na Hotizi, saj je ekipa Čarde minulo sezono bila druga. Jasno je, da si obe ekipi -tako Hotižani kakor tudi Dolgovaščani želita zmage, a v obeh taborih ostajajo skrivnostni.