Danes ribja čorba za s sabo, sledita dan bograča ter lendavske trgatve

Kljub temu da prireditve Festivala Vinarium letos v predvidenem obsegu ne bodo izvedene, izvedene ne bo niti tradicionalne povorke na Glavni ulici, pa bodo te prireditve obeležene po posamičnih dnevih.
Tako bo že današnjo soboto, 22. avgusta 2020, potekal dan ribje čorbe z možnostjo ribja čorba »to go«. Obiskovalci bodo to specialiteto Panonske nižine lahko okusili od 15. ure, in sicer bo dostopna na lokaciji pod kostanji na Glavni ulici, od koder jo boste ponesli po svoji poti. V večernem času se bo ob 20.30 v Centru Bánffy v okviru Bánffy Nigts odvil koncert etno-beat zasedbe Aurevoir.

Dan bograča

Dan bograča bo 29. avgusta zaznamovan s pozivom vsem občanom in občankam ter lendavskim gostilnam in restavracijam h kuhanju bograča in pošiljanju, objavljanju, deljenju fotografij, saj bodo najboljše fotografije nagrajene. Kuhanje bograča bo potekalo istočasno z domačo tržnico na prizorišču pod kostanji in pri stari blagovnici, kjer bodo obiskovalci od 10. ure do poznega popoldneva bograč »za s sabo« lahko okusili in kupili. Bograč bo tega dne v ponudbi tudi na stolpu Vinarium.

V znamenju 5. obletnice stolpa

Čas med 29. avgustom in 5. septembrom bo v znamenju 5. obletnice stolpa Vinarium, ko bodo na prizorišču stolpa potekale manjše spremljevalne aktivnosti za obiskovalce lendavske turistične atrakcije. Cel teden bo na voljo poleg stalne kulinarične ponudbe tudi bograč, na socialnih omrežjih se pričenja kampanja »Naj trenutek Vinariuma«, v kateri lahko uporabniki sodelujejo s pošiljanjem fotografij, posnetih na stolpu – najboljše in najizvirnejše bodo nagrajene in razstavljene v kupoli stolpa. 5. septembra bo na stolpu potekal krajši zabavni program z glasbo in animacijo.

Likovna kolonija in dan odprtih vrat

Lendavska trgatev, ki je navadno v znamenju povorke s prikazom etnoloških običajev, bo tokrat obeležena 5. septembra z Jesensko mednarodno likovno kolonijo v lendavskem parku Roža in priložnostno izdajo knjižice in razstavo fotografij povork zadnjih 10 let.

Ta dan bo namenjen dnevu odprtih vrat Centra za zaščito in reševanje Lendava, ko si bodo občani in obiskovalci lahko ogledali prostore centra.