Danes popoldne lahko v Pomurju pričakujemo nevihte

Danes lahko na območju Pomurja pričakujemo nastanek krajevnih ploh in neviht, ki se bodo zaradi šibkih višinskih vetrov na določenih območjih lahko zadrževale in obnavljale dalj časa.
“Danes bo spremenljivo vreme, nastajale bodo krajevne plohe in nevihte. Jutri bo pretežno oblačno z občasnimi padavinami,” so zapisali na ARSO. Predvsem sredi dneva in popoldne bodo krajevne plohe in nevihte, nekatere predvsem na vzhodu lahko tudi močnejše. Ponekod bo pihal jugozahodni veter. Najvišje dnevne temperature bodo od 21 do 27 stopinj Celzija. Ponoči in zjutraj bo oblačno, občasno bo še deževalo.

“Višinski vetrovi bodo šibki, zato neviht superceličnega značaja jutri ni pričakovati. Zaradi šibkih višinskih vetrov bo pomikanje neviht zelo počasno, smer pomikanja nevihtnih celic pa bo spremenljiva. Pogoji bodo ugodni za nastanek lokalnih močnejših, stacionarnih nevihtnih celic, ki jih lahko spremljajo dolgotrajni in silovitejši nalivi s točo in močnejšim nevihtnim pišem (downburst). Lokalno ni izključena kakšna nevihta z večjo količino toče, ki lahko pobeli pokrajino. Ob dovolj razvitih nevihtah lahko toča jutri popoldan in zvečer doseže premer 3 cm. V večjem delu Slovenije ob morebitnih nevihtah vseeno ni pričakovati večjih posebnosti,” pa so zapisali na spletnem portalu Neurje.si.