Danes najtoplejši dan tega meseca, za vikend možnih nekaj dežnih kapelj

Pred nami je nedvomno najtoplejši dan letošnjega aprila. Živo srebro se bo danes, kot kaže, dvignilo na 26 stopinj Celzija, kar pomeni, da bi lahko iz omar prvič potegnili poletna oblačila. Čez vikend bo vreme spremenljivo, nekaj dežnih kapelj ni izključenih.
Prihajajoči ciklon je tisti, ki bo v prihodnjih dneh precej krojil vremensko situacijo pri nas. Čeprav bo danes najtoplejši dan tega meseca, pa bo čez vikend precej spremenljivo vreme, moč pa je pričakovati tudi kakšno dežno kapljo. Ta bo sicer bolj verjetna v zahodni in osrednji Sloveniji, v pokrajini ob Muri pa bomo deležni le oblačnosti in popoldanskih temperatur do 24 jutri ter do 18 stopinj Celzija od sobote do torka. Jutranje temperature se bodo gibale okrog desetih stopinj.

To seveda ni vse. V prihodnjih dneh je moč pričakovati še jugozahodni veter, ki bo prinesel nekoliko bolj suh zrak. Že sicer pa bo danes sončno z občasno spremenljivo oblačnostjo. Padavine se bodo šele jutri zvečer širile proti vzhodu, le v noči na soboto velja, da bi lahko deževalo po večini države. Ker je trenutno nad nami ciklonsko območje, višinah priteka nad naše kraje z jugozahodnimi vetrovi vlažen in znova toplejši zrak. Ne pozabite! V teh dneh nad naše kraje veter prinaša puščavski prah, zato s pranjem jeklenih konjičkov ter oken počakajte nekaj dni.