Danes mineva devet let od hude prometne nesreče v Dolgi vasi

Območje nekdanjega mednarodnega mejnega prehoda Dolga vas, kjer so dnevno tisoči tovornjakov grenili življenje vseh okrog, in tudi cela pomurska regija, je v ponedeljek, 6.2.2007, torej pred natanko devetimi leti obnemela, ko je iz omenjene vasi prišla novica, da se je tam zgodila huda prometna nesreča.

Vedno ko so v nesreči vpleteni ljudje, še zlasti nedolžni otroci je vse skupaj še bistveno huje. Takrat pa je vse skupaj bilo še posebej hudo, kajti nevestni voznik je tistega dne najprej povozil pešca, ki je prišel k šolskemu avtobusu po otroka, potem pa je peljal še naprej in treščil v še tri otroke, stare sedem in osem let, ki so ravnokar izstopili iz avtobusa. K sreči pa, razen omenjenega pešca, ki je umrl na prehodu za pešce (gre za 56 – letnega Janeza Horvata iz Dolge vasi), drugi udeleženci k sreči niso izgubili življenja.

So pa bili poškodovani trije otroci, ki so veselo prišli iz šole, in skoraj bi se končalo tudi njihovo življenje. Po uradnih policijskih podatkih se je dne 6.2.2007 ob 13.40 uri v Dolgi vasi (UE Lendava) zgodila prometna nezgoda, v kateri je izgubil življenje pešec. “Policisti so z ogledom kraja in zbiranjem obvestil ugotovili, da je 67-letni voznik osebnega avtomobila znamke Renault 5, vozil po lokalni cesti skozi naselje Dolga vas. Peljal je iz smeri Lendave, v smeri mejnega prehoda v Dolgi vasi. Ko je pripeljal v neposredno bližino avtobusnega postajališča, je v blagem desnem ovinku zaradi neprilagojene hitrosti zapeljal na pločnik in trčil v 55-letnega pešca, ki je na kraju podlegel poškodbam. Nato je povzročitelj z avtomobilom trčil v skupino otrok, ki so pravkar na avtobusnem postajališču izstopili iz šolskega avtobusa. V trčenju so bili poškodovani trije otroci, dva predvidoma huje, tretji pa lažje. Vsi poškodovani otroci so bili z reševalnim vozilo odpeljali v soboško bolnišnico, kjer so ostali na zdravljenju. Nobeden otrok po prvih ugotovitvah ni v življenjski nevarnosti. Kraj nesreče sta si ogledala tudi preiskovalni sodnik in državni tožilec. Materialna škoda na vozilu je ocenjena na 1.000,00 evrov. Zaradi reševanja prometne nesreče je bila za dve uri popolnoma zaprta cesta,” je takrat zapisal takratni tiskovni predstavnik PU Murska Sobota, Jožef Prša.

Kot je za medije takrat zatrdil dežurni kirurg na urgenci murskosoboške bolnišnice v Rakičanu, Dražen Popovič, dr. med. so vsi trije otroci bili, izmed katerih je eden, kot rečeno hudo, dva pa lažje poškodovani, izven življenjske nevarnosti. Kljub temu pa so vsi trije nekaj dni ostali v bolnišnici na opazovanju, saj so želeli zdravniki preveriti ali ni kljub vsemu prišlo do kakšne hujše poškodbe notranjih organov.