Danes, kot kaže, prvič do tridesetice

Današnje dnevne temperature se bodo, kot kaže, prvič letos povzpele do tridesetice. Jutranje temperature se bodo gibale okrog dvanajstice, že jutri pa lahko pričakujemo kakšno vročinsko nevihto. Te bodo čez dan predvsem v severnem delu države.

Mesec maj je že praktično pri koncu, kar pomeni, da so pred nami poletni meseci in s tem tudi poletne temperature. A niso le poletne temperature tisto kar zaznamuje poletje, temveč nevihte, udari strel pa tudi sodra ali toča. Današnje dnevne temperature se bodo prvič letos, kot kaže, povzpele vse tja do tridesetice, pa tudi jutranje temperature bodo vse bolj prijetne. Današnje jutro smo izmerili dvanajst stopinj Celzija.

Danes bo torej povečini sončno, proti večeru bodo predvsem v gorskem svetu nastale posamezne nevihte. Pihal bo šibak jugozahodnik. Najnižje jutranje temperature so bile od 10 do 15, najvišje dnevne od 25 do 30 stopinj C. Predvsem v naših krajih se bo živo srebro dvignilo do 30 stopinj Celzija. Mesec junij, ki je praktično že pred vrati, je znan predvsem tudi po začetku nevihtne sezone, ki traja vse tja do konca meseca avgusta.

V sredo bo sončno, sredi dneva in popoldne pa predvsem v severni polovici Slovenije spremenljivo oblačno, nastale bodo krajevne plohe in nevihte. V četrtek bo delno jasno s spremenljivo oblačnostjo, popoldne bodo krajevne plohe in nevihte. Manj verjetne bodo ob morju. Nad Alpami in Balkanom je območje visokega zračnega tlaka, ki počasi slabi. Od zahoda se proti srednji Evropi in zahodnim Alpam pomika vremenska motnja z nestanovitnim vremenom. Nad naše kraje priteka topel in postopno bolj vlažen zrak.