Danes je na sporedu Prekmurski derbi

Da Prekmurje živi za nogomet je znano že desetletja, a kar je derbi med Mariborom in Olimpijo za prvoligaški nogomet, je srečanje med Muro in Nafto 1903 za tretjeligaški. In prav to je danes na sporedu, na murskosoboški Fazaneriji.

Ekipi, ki že praktično od začetka prvenstva krojita začetek prvenstvene tabele, si bosta iz oči v oči gledala danes od pol petih popoldne naprej. Danes pa seveda ne bo šlo le za prestiž, temveč tudi za odločitev, kdo bo kraljeval na samem vrhu lestvice. Obe ekipi imata namreč enako število točk, sta brez poraza, razporeja pa ju le gol razlika. Srečanje bo torej vsekakor zelo napeto, pa tudi tribuna v Murski Soboti najbrž ne bo samevala. Gledalcev bi lahko bilo nekaj tisoč.

Obe ekipi sta se pred začetkom sezone precej okrepili. Nafta 1903 je svoj igralni kader skorajda v celoti zamenjala, pri tem pa ni počivala niti Mura. Prav lahko bi se zgodilo, da bosta ekipi na igrišču precej enakovredni in da bodo odločale zgolj nianse, a najboljše bo vsekakor počakati na končni sodnikov žvižg. Nafta 1903 je sicer na zadnjem srečanju, pokalnem, proti Gorici pokazala izjemno borbenost, ter nasprotniku povzročila kar nekaj sivih las.

Današnje srečanje v Murski Soboti bo sodil izkušeni Bojan Mertik, ob boku pa bo imel Tadeja Friša in Simona Smeja. Delegat na srečanju bo Stanislav Babič. Tako pri Muri, kakor tudi pri Nafti 1903 kaznovanih igralcev ni, kar pomeni, da bosta ekipi nastopili v polnih postavah.