Danes gre zares! Nafta 1903 po stopničkah v 2. slovensko nogometno ligo?

Danes se pričenja tretjeligaški nogometni ples. V lendavskem športnem parku se bosta v prvem krogu pomerila Nafta 1903 in Ljutomer, lendavčane pa po nespregledanih okrepitvah mnogi analitiki vidijo kot ene izmed, če ne edine primerne za napredovanje v višji rang tekmovanja.

Za Nafto 1903 je sezona, ki je gledalce in simpatizerje pustila z mešanimi občutki. Jesenski del minulega prvenstva je komajda omembe vreden, med tem, ko je vodstvo s trenerjem Radošem na čelu spomladi položilo karte na mizo in poskrbelo za neverjeten rezultatski preobrat, o katerem se verjetno govori še danes. Prvenstvo se je končalo, Nafta 1903 je končala na sredini prvenstvene lestvice, v minulih mesecih pa so se zgodile velike spremembe.

Igralski kader se je skorajda popolnoma zamenjal. Med modro-bele sta se vrnila otroka Nafte, Novinič in Vinko, ki sta v dvobojih praviloma nepogrešljiva, mnogi igralci pa so na stadion pod Lendavskimi goricami preselili iz konkurenčnih klubov. Igralci so jasni. Klub vidijo visoko na razpredelnici, če ne najvišje, želijo pa si seveda tudi napredovanja v višji rang tekmovanja. Sicer se je na Hrvaško vrnil več kot odličen strelec, Bobičanec, a fantje verjamejo, da tresenje mreže nasprotnika to ne bo ustavilo.

Prvi preobrat se je zgodil že proti prvi tekmi pokala NZS, ko so modro-beli izločili praktično prvoligaški Zavrč, ki pa je zaradi neplačanih obveznosti pristal v drugi slovenski nogometni ligi, v septembru pa se bodo lendavski fantje pomerili proti Gorici. Zgolj kot zanimivost, Turnišče je dobilo Olimpijo.

Srečanje med Nafto 1903 in Ljutomerom se bo začelo danes, ob 19.00 uri.

 • vaščan

  Kaj zdaj Lendavčani? Tu pa smrdi delati? Sram je lahko tiste, ki niso šli delat kljub klicem! Potem pa, da ni dela v Lendavi?

 • Mucmuc

  Problem je, da bi vsi rajši v pisarni za mizo sedeli, facebook klikali pa na sestanke hodli.

  Še dobro, da vsi ki ste tak pametni pa znate šimfati, se zavedate da
  tuji investitorji grejo vlagat v nerazvite revne države, kjer delavci
  nimajo tolko pravic, ne štrajkajo pa se ne bunijo in delajo za polovico
  manj.
  Temu se reče industrija.
  Tuji investitor rajši odpre
  tovarno v srbiji, romuniji, madžarski (indoneziji, kitajski, indiji,
  turčiji), kjer delavci delajo za 300€ in manj na mesec pa nimajo
  polovico pravic pa še ne bunijo se za vsak drek kak slovenci. Delajo pa
  tak kak če bi se jim šlo za življenje in smrt.
  Stem hočem povedat, da je naš problem svetovnega merila. Krive so tiste države, ki sem jih zgoraj naštel.

 • misimester

  Spoštovani vaščan.
  Predlagam da poguglaš kakšne učinke ima metanol na organizem in se na podlagi tega lahko tudi ti odločiš ali boš šel delat z to nevarno snovjo za minimalno plačo… LP

 • Mucmuc

  Še hujše stvari se delajo za minimalno. Očitno eni rajše doma sedijo pa jamrajo kak nimajo za položnice, namesto tega da bi šli delat, ko je priložnost.
  Ni se treba finega delati.