Danes bo najtoplejši dan tega tedna

Današnji ponedeljek nam ne bo prinesel le vstopa v novi mesec, temveč tudi visoke dnevne temperature. Te se bodo danes dvignile čez 35 stopinj Celzija, s čimer bo današnji dan najtoplejši dan tega tedna.
Vročinski val še ne bo popustil, saj se danes popoldan obetajo temperature do 37 stopinj Celzija. V torek bo vročina popustila, tako pa bo tudi vse prihodnje dni do konca tedna, ko se bodo temperature tridesetici “le” približale. Za današnji dan je sicer po večini države razglašena oranžna stopnja ogroženosti. Pretežno jasno bo, pihal bo jugozahodnik.

Čeprav jih bomo v torek izmerili “le” 27, bo prav jutrišnje jutro najtoplejše jutro v tem tednu, izmerili jih bomo 18, med tem, ko smo se današnje jutro prebudili v jutro s 15 stopinjami Celzija. V torek, ko bo vročina nekoliko popustila, obstaja možnost ploh in neviht, ki bodo v sredo manj pogoste. V sredo bo delno jasno z občasno povečano oblačnostjo, še bo nastalo nekaj ploh in neviht. V četrtek bodo plohe in nevihte znova pogostejše.

Ob hujši vročini pristojni priporočajo omejitev gibanja na prostem na jutranje in večerne ure. Posebna previdnost predvsem danes velja za najmlajše in starejše. Ne pozabite piti veliko vode! Vročinski val je sicer državo zajel že v preteklih dneh. V četrtek so, denimo, ponekod padli krajevni temperaturni rekordi. Nad delom zahodne ter nad srednjo in južno Evropo je šibko območje visokega zračnega tlaka. Hladna fronta se zadržuje nad Skandinavijo in obalami zahodne Evrope. K nam s šibkimi severnimi vetrovi spet doteka toplejši zrak.