Današnjo soboto se pričenja drugoligaški ples; k modro-belim še dva novinca

Tudi nogometaši lendavske Nafte 1903 bodo današnjo soboto zaplavali v prvi krog druge državne lige. Drugoligaški ples se bo pričel danes ob 17.00 uri, ko se bodo Lendavčani pod lendavskimi goricami pomerili proti Brežičanom.
Trenutni konec tedna se s tekmami prvega kroga pričenja tudi drugoligaški ples. Klubi napovedujejo zanimivo prvenstvo, kadrovsko dogajanje je postreglo z nekaj zanimivimi prestopi, o naslovu prvaka pa bo odločalo 30 krogov. Lendavska Nafta 1903 z vrsto novimi okrepitvami tudi tokratno sezono cilja nedvomno na prvo državno ligo, ki je sploh cilj modro-belih.

Nafta 1903 je bila vsekakor eno od razočaranj prejšnje sezone, Lendavčani pa so s petim mestom zaostali za pričakovanji in napovedmi ob začetku prvenstva. Pri najvzhodnejšem drugoligašu so zadržali nosilce igre, slovaški strateg Marian Sluka, ki ga je v Lendavo poslal partnerski ZTE, pa bo računal na trojico madžarskih novincev. Toth in Szökrönyös sta se v Lendavo preselila prav iz Zalaegerszega, Bolla pa je bil nazadnje član Haladaša.

Med novinci je slovenskim ljubiteljem nogometa najbolj znan Mihael Rebernik, ki se med modre seli po praktično nevidni epizodi na soboški Fazaneriji. Prenovljena Nafta 1903 bo prvi paket točk napadla v soboto, ko pod lendavskimi griči gostujejo Brežice. Posavci so se spomladi ob “pomoči” Ankarančanov rešili izpada med tretjeligaše, poletje pa je prineslo nove rošade. Trener Vitomir Butorac, ki se je v Brežice preko Olimpije preselil iz mladinskega pogona zagrebškega Dinama, sicer računa na pravo četico hrvaških nogometašev, med njimi tudi na oba sinova Zvonimira Solda.

K modro-belim še dva novinca

Z vodstvom Nafte 1903 sta dogovor sklenila Samo Žalik in Marko Galoši. Samo je 25-letni napadalec, ki je prišel iz beltinškega nogometnega kluba. Na petnajstih nastopih v 2. državni ligi je dosegel dva zadetka. Marko je 21-letni nadarjeni vratar, ki je prišel iz NK Međimurje.