Današnjo noč padale prve snežinke

Tudi naše kraje so minulo noč “obiskale” prve snežinke. Temperature so bile ravno pravšnje, sneženje pa je iz dežja prešlo v poznih večernih urah, vmes pa so se snežinke z dežjem mešale že pozno popoldan.
Današnje jutro je bilo delno jasno. Če smo včeraj v popoldanskih urah zaznali predvsem rahlo deževje, je povsem drugače bilo proti poznemu popoldnevu, saj so se med kapljicami dežja pričele pojavljati prve snežinke. Takrat sicer ni kazalo na sneženje, a se je to okrepilo v večernih urah. V zgodnjih jutranjih urah so se dežne padavine povsem prelevile v snežne, a se le-te niso obdržale.

Ponoči in zjutraj je bilo v zahodni Sloveniji delno jasno. Drugod je bilo oblačno, ponekod v notranjosti, pa tudi pri nas, je zjutraj rahlo snežilo. Na Primorskem je pihala šibka do zmerna burja. Najnižje jutranje temperature so bile od -3 do 2, na Primorskem okoli 4 stopinje Celzija.

Po zimi je sicer že zadišalo minuli petek. Ohladilo se je, zjutraj pa je bilo ponekod že okoli 0 stopinj Celzija. V noči na torek bo po nižinah Primorske začelo deževati, v notranjosti pa se bo proti jutru sneženje okrepilo. V torek popoldne bodo padavine oslabele in do večera večinoma ponehale. Na Primorskem bo pihala zmerna do močna burja, ki bo popoldne slabela. V sredo in četrtek bo pretežno oblačno in povečini brez padavin. Na Primorskem bo pihala šibka burja.

Nad severno polovico Evrope je obsežno območje visokega zračnega tlaka s središčem nad Skandinavijo, v Sredozemlju pa je več ciklonskih območij. S severovzhodnim vetrom priteka k nam hladen in vlažen zrak.