Dan odprtih vrat v Termah Lendava in uradno odprtje prenovljenega bazena

Terme Lendava v petek, 23. junija 2017, na široko odpirajo svoja vrata in z že tradicionalnim dogodkom Dan odprtih vrat Term Lendava tudi uradno vstopajo v poletje. Igre na vodi, zabava z maskotami, lokalna kulinarika, predstavitev zdravstvenih dejavnosti in vrsta drugih vodnih in obvodnih aktivnosti bodo zaznamovale tudi uradno odprtje prenovljenega 50-metrskega plavalnega bazena.
Dogodek bo dobrodelno obarvan, saj bo družba Sava Turizem d.d. v sodelovanju z Društvom prijateljev mladine Murska Sobota ta dan omogočila brezplačno doživetje v termah 50 otrokom iz družin z manj priložnostmi iz Prekmurja.

»Dan odprtih vrat Term Lendava je dogodek, ki je namenjen predvsem lokalni skupnosti oz. okoliškim prebivalcem. Otrokom, ki bodo takrat praznovali konec šolskega leta, bomo omogočili celodnevno vodno zabavo po simbolični ceni dva evra, prav tako njihovim spremljevalcem in vsem ostalim obiskovalcem. V sodelovanju z Društvom prijateljev mladine iz Murske Sobote bomo gostili in razveselili tudi 50 otrok iz družin z manj priložnostmi,« pravi Helena Sredenšek, izvršna direktorica Term Lendava.

Na stojnicah pred hotelom Lipa bodo lokalni razstavljavci že od jutra predstavljali svoje etno in komercialne izdelke. Dopoldne bo namenjeno otrokom iz Vrtca Lendava, ki jih bodo zabavale maskote Sava Hotels & Resorts: veverička Muki iz Zdravilišča Radenci, štrk Viki iz Term 3000 – Moravske Toplice, gusar Edi iz Term Banovci in seveda vitez Miha iz Term Lendava. Popoldne in vse do večera bodo na in ob bazenih potekale zabavne igre.

Od 9.00 do 16.00 bodo v prostorih zdravstva potekale različne zdravstvene dejavnosti, ki jih tudi sicer izvajajo v Termah Lendava: merjenje krvnega tlaka, nasveti fizioterapevta ter testiranje gelov Spa Lyndva, izdelanih iz termalne vode, ki izvira v Termah Lendava: Gluscosamine gel lajša občutljivost sklepov, Ice Relax gel pa pomaga pri intenzivnem sproščanju.

Dan odprtih vrat Term Lendava se bo zaključil z nastopom članov HKD Pomurje in ob 19.30 nadaljeval s hotelsko glasbo na terasi Taverne. Prijazno vabljeni, da se nam pridružite!

Odprtje prenovljenega olimpijskega bazena

Vsi obiskovalci Term Lendava bodo lahko na Dnevu odprtih vrat zaplavali v popolnoma prenovljenem 50-metrskem plavalnem bazenu, ki so ga na športnih pripravah že preizkusili številni plavalni klubi iz Slovenije in tujine.

Dimenzije olimpijskega bazena so 50 m x 21 m, od tega 35 m z globino vode 1,6 m in 15 m z globino vode 1,1 m. V bazenu je 1.449 m3 vode s temperaturo 27°C. Plavalni klubi imajo na razpolago šest stez. Ob strani sta v bazen speljana dva tobogana: drča in zavit tobogan. Poleg bazena pa je še raven tobogan.

Vrednost celotne investicije, ki je zajemala popolno prenovo olimpijskega bazena, ureditev klančin za dostop invalidnim osebam do olimpijskega bazena in do zimsko-letnega bazena ter ureditev klančine, ki omogoča dostop invalidnim osebam od hotela Lipa proti apartmajskemu naselju Lipov gaj, je bila 322.000 EUR.