Dan odprtih vrat Občine Črenšovci

Minulo sredo so v Občini Črenšovci organizirali dan odprtih vrat, katerega so se udeležili občani občine. Organizirali so sejo otroškega občinskega sveta, prisotni pa so se povzpeli tudi na tamkajšnji vodni stolp.
Minulo sredo so v Črenšovcih izvedli dan odprtih vrat Občine. Občani in občanke so si ogledali prostore, novo poročno dvorano, razstavo nagrajenih izdelkov fotografskega, likovnega in literarnega natečaja v sejni sobi in preizkusili dvižno ploščad za gibalno ovirane osebe. Na seji otroškega občinskega sveta so sodelovali učenci obeh osnovnih šol. Županja jim je predstavila sistem delovanja občine, občinski proračun in osnovne podatke o občini. Nato so mladi svetniki v razpravi izpostavili vse tisto, kar jim je v občini všeč. Podali so tudi predloge za izboljšanje, od katerih je nekatere možno takoj uresničiti, drugi pa zahtevajo preveritev in uvrstitev v strategijo razvoja občine.

Županja se je vsem zahvalila za razpravo in predloge. Poudarila je pomembnost vključevanja mladih v delo občine in možnost, da skupaj razpravljamo o vprašanjih in predlogih, s katerimi učenci nato seznanijo svoje vrstnike. Tako pridobivajo nove izkušnje in spoznavajo aktivno državljanstvo. Dan odprtih vrat je obiskovalcem ponudil tudi možnost, da si ogledajo občino in njeno okolico iz vodnega stolpa v Črenšovcih. Na vrh stolpa se je povzpelo nekaj čez 30 obiskovalcev.