Daljnovod Cirkovce-Pince: “Po kratkem prazničnem premoru aktivnosti na gradbišču ponovno v polnem teku”

Po kratkem prazničnem premoru so aktivnosti na gradbišču interkonekcijskega daljnovoda Cirkovce-Pince ponovno v polnem teku. Po poročanju sistemskega operaterja prenosnega električnega omrežja v Sloveniji (ELES), trenutno največjo težavo povzroča razmočenost terena.
Po kratkem prazničnem premoru, ko so bila v času božično-novoletnih praznikov dela na celotni trasi ustavljena, so aktivnosti na gradbišču ponovno v polnem teku. “Gradbena dela na celotni trasi daljnovoda nadaljujemo z izvedbo globokih in plitkih temeljenj. Na določenih delih trase pa že poteka tudi vgradnja nožnih delov jeklenih konstrukcij,” sporočajo iz ELESa

Zaradi razmočenega in blatnega terena ter velikih količin podtalnice so pogoji za dela trenutno, kot še poročajo, izjemno težki. Okrepljene ekipe na terenu se trudijo čim hitreje očistiti cestišča, ki so v uporabi za dostop do posameznih stojnih mest. “Kljub temu še vedno prihaja do začasnega onesnaženja cestnih površin, ki se jih trudimo očistiti v najkrajšem možnem času. Družba ELES vse uporabnike omenjenih cest prosi za razumevanje,” sporočajo.

“V sklopu izgradnje 400 kV daljnovoda v občini Kidričevo izvajamo tudi prestavitev obstoječega 220 kV daljnovoda, kjer že poteka dvig novih jeklenih konstrukcij,” so zaključili pri ELESu.