Daihen Varstroj prejel nagrado za inovativnost

Lendavsko podjetje Daihen Varstroj je v minulih dneh prejelo prestižno nagrado Hidrie, imenovano Leonardo. Te nagrade so namenjene Hidriinim najinovativnejšim dobaviteljem, med katerimi je kot že rečeno, Daihen Varstroj iz Lendave.

Podjetje Daihen Varstroj iz Lendave je eno izmed tistih podjetij, ki se trudi slediti aktualnim željam trga s hitro odzivnim izpolnjevanjem zahtev tudi na najzahtevnejšem tehnično-tehnološkem nivoju. Velik uspeh rešitev, ki jih omenjeno lendavsko podjetje ponuja na področju robotizacije varjenja, je nagradilo tudi podjetje Hidria. Daihen Varstroju je podjetje Hidria podelilo nagrado in priznanje za enega izmed njihovih najinovativnejših dobaviteljev – partnerjev.

Nagrado Hidria Leonardo podjetje podeljuje le vsaki dve leti in sicer samo tistim partnerjem, ki s svojimi kreativnimi in inovativnimi pristopi ter rešitvami soustvarjajo njihovo skupno vizijo in v partnerstvu z njimi razvijajo inovativne izdelke, tehnologije, procese, materiale in poslovne modele.

Nagrada Leonardo je odmevno priznanje Daihen Varstrojevi kreativnosti in inovativnosti ter tako podjetje uvršča med Hidriinega ključnega dobavitelja in partnerja ter mu daje vlogo »prvega med enakimi«. Nagrada je še dodatna potrditev podjetju Daihen Varstroj, da so tehnologije in rešitve, ki jih ponujajo, uspešne in kakovostne.

Nagrade so poimenovane po renesančnem inženirju in umetniku Leonardu da Vinciju. Predsednik poslovodnega odbora in izvršni direktor Hidrie Iztok Seljak je pojasnil, da so se za tako poimenovanje nagrade odločili, saj tako kot da Vinci zagovarjajo preprost pogled na življenje. “Nekatere stvari delujejo, nekatere ne. Poskušati je treba narediti čim več stvari, ki delujejo dobro. Če delujejo zelo dobro, te bodo drugi kopirali, ti pa moraš narediti še korak naprej,” je nagrade pospremil Seljak.

Kot pravijo, želijo s takšnimi nagradami spodbujati inovativnost in skupaj z dobavitelji najti inovativne prebojne rešitve, ki so koristne za obe strani in prinašajo pozitiven izplen.