Covid-19 tudi na DSŠ Lendava

Po tem, ko smo poročali o primeru okužbe z novim koronavirusom na DOŠ I Lendava, se je podobno zgodilo tudi na lendavski Dvojezični srednji šoli. Od tam so sporočili, da je okužba bila zaznana pri enem izmed zaposlenih.
“Obveščam vas, da imamo na DSŠ Lendava primer potrjene okužbe z novim koronavirusom in smo v skladu z navodili NIJZ oz. epidemiologa uvedli karanteno za obolelega. Gre za zaposlenega, ki je zaradi določenih simptomov pravočasno ostal doma in je zato obstajalo le minimalno tveganje za širjenje okužbe v šoli,” so včerajšnji zgodnji popoldan sporočili iz DSŠ Lendava, preko aplikacije eAsistent in elektronske pošte. Vsem so med drugim sporočili še, da v kolikor se pojavijo vročina ali drugi tipični znaki bolezni, pokličejo svojega zdravnika.

Pouk bo v ponedeljek potekal normalno, v šoli, v skladu z novim urnikom. V primeru karantene ali samoizolacije bo potekal pouk kombinirano (v šoli in na daljavo). “Prosim, da dijaki prihajajo v šolo z maskami in se držijo varnostne razdalje. Prosim, da upoštevate vsa nadaljnja navodila, varnostne ukrepe in protokol izvajanja pouka v razmerah povezanih s koronavirusom,” je sporočila ravnateljica, Silvija Hajdinjak Prendl.