Covid-19: Cepljenje in testiranje od danes na novi lokaciji

Z današnjim dnem se cepljenje in testiranje v Lendavi izvaja na novi lokaciji. Iz preddverja Gledališke in koncertne dvorane so pristojni vse preselili v Center za zaščito in reševanje na Glavni ulici.
“Od naslednjega tedna naprej se bodo cepljenje proti COVID 19 in hitri antingenski testi izvajali na lokaciji Centra za zaščito in reševanje Lendava in ne več v avli Gledališke in koncertne dvorane Lendava,” so sporočili iz Občine Lendava. Cepljenje se bo izvajalo ob četrtkih, pred cepljenjem pa vas bodo poklicali in sporočili točen termin.

Na cepljenje se še vedno lahko naročite pri osebnem zdravniku, interes za cepljenje pa lahko sporočite tudi preko portala ZVEM, vsa nadaljnja navodila glede cepljenja pa prejmete od osebnega zdravnika. Dodatna navodila glede cepljenja dobite v cepilnem centru pri Zdravstvenem domu Lendava vsak ponedeljek, torek, sredo in petek med 7.30 in 14.30 na telefonski številki 070 609 942.

Cepljenje bo potekalo postopoma glede na dostopnost cepiva. Izvajanje hitrih testov na SARS-COV-2 se bo v Centru za zaščito in reševanje Lendava izvajalo v sledečih terminih:
– ob ponedeljkih od 14.30 do 16.00,
– ob petkih od 13.00 do 16.00.

Na testiranje se ni potrebno posebej naročati, namenjeno je posameznikom, ki nimajo simptomov okužbe. Za testiranje potrebujete kartico zdravstvenega zavarovanja in osebni dokument, potrdila o rezulatatih pa izdajajo vsak delavnik do 19.00 v Zdravstvenem domu Lendava. Kdor ima simptome okužbe, pa še vedno velja, da pokliče osebnega zdravnika.