Čez natanko mesec dni se pričenja Srebrna žogica Lendave

Letos bo BK Mladost Lendava že 14. zapored organiziral Srebrno žogico Lendave, termin tekmovanja pa je med 12. in 14. aprilom. Glede na število udeležencev, ki se bodo tega močnega turnirja udeležili iz Slovenije in tujine, se bo turnir vsekakor odvil odvil v dvorani DSŠ Lendava, po potrebi pa tudi v dvorani DOŠ I Lendava.
Pred štirinajstimi leti so v lendavskem badmintonskem klubu Mladost pričeli z izvajanjem močnega in znanega turnirja “Srebrna žogica Lendave.” Letos se bo omenjeni turnir odvijal med 12. in 14. aprilom v dvorani Dvojezične srednje šole Lendava in po potrebi v veliki telovadnici Dvojezične osnovne šole I Lendava- Mednarodno mladinsko tekmovanje bo tako kot že nekaj let potekalo v disciplinah posamično in dvojicah v starostnih kategorijah U11, U13, U15 in U19.

Organizatorji bodo najverjetneje tudi letos poslali vabila klubom iz Avstrije, Češke, Slovaške, Madžarske, Hrvaške, Bosne in Hercegovine, Srbije, Ukrajine in Italije, pri tem pa bodo, kot to ponavljajo vsako leto, kar najbolje poskušali poskrbeti za promocijo Lendave. Tekmovanja se sicer vsako leto udeleži med 130 in 170 igralci.

Donut CUP: Zlato za Tijo, Anela in Ivo

V Zgornji Kungoti je potekal mednarodni turnir Donut Cup 2019 z udeležbo 8 držav in več kot 100 igralcev. Lendavski člani kluba so bili zelo uspešni, saj so večkrat stali na stopničkah.

Tija Horvat je bila zlata pri dekletih U11 posamično ter v dvojicah, kjer je tudi Tatjana Jablanovec osvojila 3. mesto; Anel Pahor je v isti starostni kategoriji bil 1. v dvojicah in 2. posamično.

V U13 je pri dekletih posamično zmagala Iva Koša in bila druga v dvojicah.

V U15 je Nika Bedič osvojila srebro posamično in v dvojicah, David Gabor je bil tretji v dvojicah.

In kako je bilo lansko leto?

V edinem domačem finalu je igrala Iva Koša posamično (U11), vendar izgubila proti Anji Blazina (BK Ljubljana). V dvojicah je Iva nastopila v starostni kategoriji do 13 let, kjer je skupaj z Leo Vybochovo (TJ Slavia Zvolen) osvojila tretje mesto. Pri fantih je zmagovalec do 11 let postal Vlad Dehelean (CSU TV Timisoara).

V starostni kategoriji do 13 let se je odlično odrezal Mark Koroša (BK Kungota), ki je slavil tako posamično kot tudi v dvojicah skupaj z Vidom Koščakom (BK Mirna). Pri dekletih je najboljša bila Lea Vybochova (TJ Slavia Zvolen), Nika Bedič je osvojila tretje mesto. V dvojicah sta najboljši bili Kata Kustan in Kira Szalai (Pelikan DSE).

Pri fantih do 15 let je slavil Tamás Kollár (OSC Budapest), domačin Anel Hac Györköš je bil tretji. Pri dekletih je zmagala Lina Pipan (BK Medvode); v dvojicah sta najboljša bila Matevž Herman in Nik Zupančič (oba BK Mirna), pri dekletih pa Anja Joran in Zoja Novak (obe BK Ljubljana).

Zmagovalec posamično do 19 let je Borna Vadlja s Hrvaške (BK Medžimurje), pri dekletih pa Maruša Vračar(BK Olimpija). V kategoriji do 19 let se je od članov BK Mladost v polfinale uvrstila Maša Doler, ki se je pomerila z Nežo Frank (BK Branik) in izgubila ter tako osvojila tretje mesto. V dvojicah sta Maša in Kaja Škrban izgubili v četrtfinalu.