Certifikat “Voda iz pipe” prejela tudi Občina Velika Polana

Na podlagi Ustave RS ima vsakdo pravico do pitne vode. “Zavedamo se, da je voda bistvo življenja in zato veliko energije posvečamo ravno trajnostnim rešitvam.” V občini Velika Polana so dolgoročno in celostno rešili vprašanje zanesljive oskrbe vseh prebivalcev s kakovostno pitno vodo.
“Slovenija ima številne vodne vire ter se po količini in kakovosti vode uvršča v sam evropski vrh. Tudi občina Velika Polana ima svoj vodni vir z zdravo pitno vodo. Kljub temu, da imamo velik privilegij kakovostne pitne vode iz pipe, mnogi prednostno posegajo po predpakirani vodi, to je po vodi v plastenkah in drugi embalaži, ki močno obremenjuje naše okolje,” sporočajo iz velikopolanske Občine.

Občina Velika Polana je zavezanost varovanju okolja spremenila in tako za Polansko vodo prejela certifikat Voda iz pipe. “Podelila nam ga je Zbornica komunalnega gospodarstva pri Gospodarski zbornici Slovenije, dne 23. junija 2020,” so ponosno sporočili. Slovesne podelitve sta se udeležila podžupan Občine Velika Polana, Štefan Jaklin in direktorica občinske uprave, Lidija Vučko Bukovec. Poleg Velike Polane je certifikat Voda iz pipe v letu 2020 prejelo še 10 drugih organizacij.

“S tem certifikatom bomo v svojih prostorih in na dogodkih ter prireditvah, ki jih organiziramo, ponujali pitno vodo iz pipe in k njenemu pitju spodbujali tudi ostale deležnike, kar smo na Občini Velika Polana počeli že dalj časa. S tem širimo zavedanje, da je pitje vode iz pipe bolj zdravo in okolju prijaznejše ter mnogo cenejše, kajti voda iz pipe je do 1000-krat cenejša kot ustekleničena voda in je tako cenovno mnogo bolj dostopna in smiselna izbira,” so sporočili.