Center za zaščito in reševanje: Se bodo sprte strani poravnale?

Gradbeno podjetje Pavčnik bo v kratkim končalo dela za zavarovanje nevarne brežine za objektom in sicer na način mreženja, tako, da bi se gasilci in drugi uporabniki objekta lahko vanj začeli naseljevati avgusta ali najpozneje v začetku septembra. Po tem, ko je Občina Lendava vložila tožbo, saj nihče od vpletenih ne želi prevzeti odgovornosti da podporni zid za novim Centrom za zaščito in reševanje ni bil zgrajen bodo, kot kaže, pred tem poizkusili še s poravnavo.
Po besedah župana, Janeza Magyarja, bodo dela na brežini za objektom zaključena že zelo kmalu, neuradno do konca tega meseca, že kmalu pa bi omenjeni center lahko tudi dejansko zaživel. Sledila bo najprej selitev lendavskih prostovoljnih gasilcev ter Civilne zaščite in Rdečega križa, kar bo tudi svojevrsten zalogaj, saj bo potrebno preseliti obilico opreme in raznih predmetov za delovanje vseh organizacij.

Graditelj stavbe, domače podjetje Legartis, plazovite brežine ni zavaroval s podpornim zidom, vsi vpleteni -poleg gradbenika še nadzornik (Gradbeni nadzor in svetovanje Jernej Smrekar) in projektant (podjetje Atrij iz Črenšovcev) pa krivde ne priznavajo. Celotna zadeva se je znašla pred pravniki, a lendavska Občina sedaj predlaga poravnavo, saj jim, kot je dejal župan Magyar, pravdanje ni v interesu.

A če vsi deležniki v omenjeni zadevi tega ne bi želeli sprejeti, bodo na lendavski Občini zadevo peljali naprej po pravni poti. Mreženje plazovitega območja je Občino Lendava stalo 33 tisočakov, kar je bistveno manj kot prvotni načrt, podporni zid. Dela izvaja podjetje Pavčnik, ta pa se prevešajo v zaključno fazo oz. so skorajda že zaključena.