Center za zaščito in reševanje Dobrovnik: Prva faza gradnje zaključena

Tako kot v Lendavi, tudi v Dobrovniku nastaja sodoben Center za zaščito in reševanje. Trenutno je prva faza gradnje končana, na Dobrovniški občini pa ocenjujejo, da bi odprtje objekta lahko potekalo letos pozno jeseni.
Občina Dobrovnik tako kot občina Lendava Center za zaščito in reševanje gradi brez finančne pomoči države. Občina Dobrovnik je prvo fazo gradnje objekta v izmeri 420 kvadratnih metrov ob tamkajšnjem kulturnem domu že zaključila. Izvedbo samega objekta in njegovo dokončanje je zastavljeno v dveh fazah, kar pomeni, da je objekt trenutno zgrajen do 3. gradbene faze, kar pomeni, da so končana konstrukcijska gradbena dela vseh etaž in podstrešja, da je izvedena strešna konstrukcija in da so bila izvedena tudi krovska dela.

Dela se bodo nadaljevala letošnjo pomlad. “Z dokončanjem projekta bomo tako vzpostavili moderen objekt, ki bo služil predvsem za potrebe gasilcev PGD Dobrovnik, kakor tudi za Civilno zaščito, policijo kakor tudi za širše potrebe z širšega področja zaščite in reševanja,” so sporočili iz dobrovniške Občine.