Celjan ob pomoči Pomurca in še nekaterih pajdašev, ogoljufal podjetje za 96 tisočakov

Kriminalisti Sektorja kriminalistične policije Policijske uprave Maribor in policisti Policijske postaje Ptuj, so minulo sredo k dežurni preiskovalni sodnici Okrožnega sodišča na Ptuju privedli 36-letnega moškega, doma z območja Celja, ki je utemeljeno osumljen, da je 10.11.2016, v sostorilstvu z drugimi osumljenci storil kaznivo dejanje goljufije, na škodo podjetja iz okolice Ptuja.

Oškodovano podjetje je utrpelo materialno škodo v višini 96.500 evrov. V zaključku policijske preiskave so mariborski, v sodelovanju s kriminalisti in policisti iz Policijskih uprav Murska Sobota, Celje, Ljubljana in Koper, opravili štirinajst hišnih preiskav.

36-letni moški je s pomočjo petih sostorilcev izvršil več kaznivih dejanj zoper premoženje, in sicer so z goljufijami, zatajitvami in prikrivanjem, iz oškodovanega podjetja odpeljali 50 ton aluminija, ki ga naročniku v Avstriji in Nemčiji niso dostavili, temveč so ga odpeljali v najeto skladišče na območju Šentjurja pri Celju, od tam pa ga je 36-letni osumljenec postopno odvažal neznanemu kupcu. Za izvršitev opisanih kaznivih dejanj so na območju Ljubljane najeli dve tovorni vozili, za kateri so po opravljenih prevozih podali krivo ovadbo, da sta bili odtujeni. Deli enega od obeh tovornih vozil so bili med hišno preiskavo zaseženi na območju Ljutomera, tako da je bilo ljubljansko podjetje oškodovano za 120.000 evrov.

Eden od sostorilcev, 49-letni moški iz okolice Ptuja, ki je opravil oba prevoza aluminija iz oškodovanega podjetja, je že v priporu, saj so ga policisti Policijske postaje Ptuj, 20. 1. 2017 s kazensko ovadbo privedli k dežurnemu preiskovalnemu sodniku Okrožnega sodišča na Ptuju, ki je zanj odredil pripor.

Predkazenski postopek je ves čas usmerjalo Okrožno državno tožilstvo na Ptuju.