Če se le da, se izognite kurjenju v naravi. Ogenj vam lahko uide, v vrstah gasilcev pa so v teh dneh že tako ali tako obremenjeni

Kot sporočajo iz policije, ti opažajo povečano število kurjenj v naravi, saj imajo trenutno ljudje čas za opravljanje raznih pomladnih opravil. Prostovoljni gasilci iz Veržeja so denimo včeraj že krotili travniški požar. Gasilcev v teh dneh ne obremenjujmo!
ker smo v teh dneh več doma, smo si vzeli čas tudi za različna spomladanska opravila na vrtu. “Opažamo, da je zato veliko kurjenja v naravi. Ker je lepo vreme, bi lahko prišlo do požarov, posledično pa bi to pomenilo uporabo interventnih služb, predvsem gasilcev in policistov. Prav gasilci in policisti sodijo med poklice, ki so zelo obremenjeni s preprečevanjem širjenja korona virusa. Da jih ne bi dodatno obremenili in bi čim več gasilcev in policistov ohranili v stanju pripravljenosti za potrebe morebitne pomoči ob širjenju epidemije, pozivamo vse na pazljivost pri kurjenju v naravi, kljub temu, da ni še razglašena požarna ogroženost,” so sporočili iz Policije.

Številki 112 in 113 nista namenjeni informacijam glede koronavirusa!

Številki 112 in 113 nista namenjeni informacijam glede korona virusa, temveč klicu v sili. Na 113 pokličete za obveščanje o kršitvah javnega reda in miru, o prometnih nesrečah, kaznivih dejanjih. Torej takrat, ko ljudje potrebujejo pomoč policije. Na 112 pa, če potrebujete nujno pomoč zdravnikov ali gasilcev, nujno veterinarsko pomoč, pomoč gorskih in jamarskih reševalcev ter drugih reševalnih enot.

Zaradi povečanega števila klicev na številko policije 113 in enotno evropsko številko za klic v sili 112 obveščamo, da sta ti dve številki namenjeni klicu v sili, in ne informacijam glede korona virusa. Za zanesljive informacije glede novega koronavirusa pokličite na številko 080 14 04.

Za zanesljive informacije glede novega koronavirusa je bil ustanovljen klicni center s številko 080 14 04, kamor se lahko ljudje obrnejo vsak dan, med 8. in 20. uro. Osnovne informacije o virusu je mogoče najti tudi na letakih, ki so jih gospodinjstva že začela dobivati v nabiralnike.