Bronasta gazela 2017 pripadla lendavskemu podjetju Varis

V Ljubljani so sinoči razglasili slovensko gazelo 2017. To je postalo žalsko podjetje Tehnos. Kipec je direktorju podjetja Antonu Kisovarju izročil predsednik vlade Miro Cerar. Srebrna gazela 2017 je pivško podjetje SiTOR stiskalnice, bronasta gazela 2017 pa je podjetje Varis Lendava.
Lendavski Varis niza lovoriko za lovoriko. Ta je v svoj predalček uspehov poleg Dravsko-pomurske gazele (12.10.2017), nagrade Združenja menedžerjev Vključi.vse (28.9.2017) in priznanja Zavoda RS za zaposlovanje (ZZZS) (5.10.2017), sinoči pospravil še bronasto gazelo za leto 2017.

Letošnji finalisti so bili podjetja Sitor kot primorsko-notranjska gazela, Varis kot podravsko-pomurska gazela, Tehnos kot savinjsko-zasavska gazela, Don Don kot gazela osrednje Slovenije, 3fs kot gorenjska gazela in Adria Dom kot gazela dolenjsko  posavske regije.

Namen projekta Gazela je izbrati in nagraditi podjetja, ki v celoti izkazujejo lastnosti gazel (dinamičnost, hitra rast, uravnotežen razvoj in intenzivno zaposlovanje), ob tem pa so odgovorna do zaposlenih in do okolja, v katerem delujejo. Izbor vsako leto pripravlja Dnevnik.

Varis

Podjetje Varis Lendava izdeluje gotove kopalnice že od leta 1977. V tem času so izdelali že več kot 90.000 kopalniških enot, njihova konkurenčna prednost pred tekmeci pa je vgrajen lahki samozgoščevalni beton iz lastne betonarne. Kupci Varisa so najprestižnejše hotelske verige po svetu: Sheraton, Hempton by Hilton, Intercity, Novotel, Holiday Inn ter druge. Podjetje na evropski trg izvaža več kot 99 odstotkov proizvodnje in ima v Nemčiji kar 15-odstotni tržni delež. Kolektiv z 262 zaposlenimi je lani prevzela Sabina Sobočan, hči solastnika Štefana Sobočana.