Britanska veleposlanica v Lendavi začela »občinski izziv«

Včeraj, 18. januarja 2017, je britanska veleposlanica Sophie Honey obiskala Lendavo. Tam se je najprej srečala s predstavniki britanskega podjetja za raziskave in proizvodnjo nafte ter plina Ascent Resources, največjega britanskega investitorja v Sloveniji, ter s predstavniki koncesionarja Geoenerga in izvajalca rudarskih storitev Petrol Geoterm.

Projektni partnerji so veleposlanico seznanili s postopki pridobivanja zemeljskega plina v severovzhodni Sloveniji in načrtih za prihodnost. Ob ogledu vrtin na polju v Petišovcih je veleposlanica Honey pozdravila novico o pričakovanem začetku prodaje plina v letu 2017. Povedala je tudi, da si Velika Britanija želi še okrepiti gospodarsko sodelovanje s Slovenijo. Enako namero je prejšnji teden ob obisku Ljubljane izrazil tudi britanski zunanji minister Boris Johnson.

Veleposlanica Sophie Honey je obisk Lendave sklenila z ogledom rastlinjaka Ocean Orchids, kjer se je navdušila nad obsegom orhidej, vzgojenih v modernem rastlinjaku. V ‘džungli’ Tropskega vrta sredi prekmurske ravnice pa so ji predstavili še zanimive tropske ter subtropske rastline iz celega sveta.

Lendava je bila prva

Ob začetku praznovanja 25. obletnice diplomatskih odnosov med Veliko Britanijo in Slovenijo, se je veleposlanica zavezala, da bo skupaj s sodelavci Britanskega veleposlaništva v Ljubljani  v letu 2017 obiskala vse slovenske občine. Lendava je tako postala prva občina, ki so jo obiskali v okviru »občinskega izziva«.