Bralci opisujejo, kako so doživeli jutranje tresenje tal

“Prvi hip nisem vedela kaj se dogaja, dokler se ni začela omara tresti” in “ja, zelo, konkretno se tresla se je vsa omara, cela soba” opisujejo naši bralci in se vsi nekako skupaj strinjajo, da česa takšnega še niso doživeli!
Današnje jutro je bilo daleč od običajnega. Ob 6:25 uri nas je zbudilo krepko tresenje tal. Čutili smo potres, katerega žarišče je bilo v okolici hrvaške prestolnice, od koder poročajo o škodi, ki ne bo majhna. Iz urada za seizmologijo Agencije RS za okolje so sporočili, da so potres z magnitudo 5,1, ki je imel epicenter v bližini Zagreba, na globini 10 kilometrov, čutili prebivalci celotne Slovenije. Bralci na naši spletni strani na priljubljenem spletnem družbenem omrežju Facebook so takoj po prvi objavi pričeli opisovati svoje izkušnje, precej bolj so sicer potres čutili prebivalci višjih nadstropij v večstanovanjskih zgradbah. Komentarjev se je nabralo sicer veliko, a naj jih izpostavimo le nekaj:

“Prvi hip nisem vedela kaj se dogaja, dokler se ni začela omara tresti,” je zapisala bralka Sandra.
“Na osmem katu nas je pošteno zibalo,” je svoje občutke opisala bralka Milena iz Lendave.
“Tudi v Ljubljani sem cutila!!” je zapisala bralka iz Ljubljane.
I u Međimurju se jako treslo,” je zapisala Nevenka iz Međimurja.
“Ja, zelo, konkretno se tresla se je vsa omara, cela soba,” pa je zapisala bralka Suzana.
“Jaaa, dobesedno tresenje je blo..,” je zapisala bralka Aleksandra.
“Mene je kar zbudilo!” je zapisal bralec Matjaž.

Fotografija bralke Maje iz Lendave

Krške nuklearke niso zaustavili

“Strokovnjaki v NEK opravljajo analize skladno s protokoli, zaenkrat ni bilo potrebe po zaustavitvi NEK. V tem trenutku ni posledic ali razlogov za zaustavitev. Isto velja za hidroelektrarne. Za več informacij se lahko obrnete na Upravo RS za jedrsko varnost,” so prek Twitterja sporočili iz krške nuklearke.