Boreci: Železniška nesreča s smrtnim izidom

V naselju Boreci sta včeraj, v dopoldanskih urah, trčila vlak in osebni avtomobil. Voznica je umrla na kraju dogodka. Ženska je, po besedah policije, na prehod zapeljala brez zaviranja. Trčenje je tako bilo neizbežno.
Malo po 10. uri dopoldan so bili pomurski policisti obveščeni o prometni nesreči, ki se je zgodila v naselju Boreci (Križevci pri Ljutomeru). Trčila sta vlak in osebni avtomobil. Zdravnik ZD Ljutomer je na kraju dogodka potrdil smrt voznice osebnega avtomobila, so najprej na kratko sporočili s PU Murska Sobota. “Z zbiranjem obvestil in z ogledom kraja prometne nesreče je bilo ugotovljeno, da je 49-letna voznica vozila osebni avtomobili iz smeri naselja Logarovci v smeri glavne ceste skozi naselje Boreci.

Na nezavarovan železniški prehod – označen z andrejevim križem je brez ustavljanja zapeljala v trenutku, ko je po železniški progi iz smeri Ljutomera v smeri Gornje Radgone pripeljal tovorni vlak. Vlak je trčil v desni bočni del avtomobila in ga potiskal še 200 metrov pred sabo. Voznica osebnega avtomobila med vožnjo ni bila pripeta z varnostnim pasom. Ostala je ukleščena v avtomobilu iz katerega so jo rešili gasilci.

Na kraju je kljub oživljanu s strani delavcev NMP ZD Ljutomer, poškodbam podlegla. Zdravnik je na kraju potrdil smrt voznice in odredil sanitarno obdukcijo. Pokojna udeleženka je letošnja prva smrtna žrtev prometnih nesreč na pomurskih cestah. Gre za enega redkih nezavarovanih prehodov v Pomurju, na katerem po podatkih policije ne beležijo veliko prometnih nesreč. Na progi vlak namreč vozi le v ponedeljek, sredo in petek, samo enkrat na dan.

FOTO: Vida Toš