Bogračfest 2019: Prijavnina letos nekoliko nižja in enotna za vse sodelujoče, kavcija ni predvidena

V starem mestnem jedru Lendave, med zgodovinskimi kulisami meščanskih hiš in ob vznožju slikovitih lendavskih vinogradov se bo tudi letošnje leto odvijal tradicionalni Bogračfest. Prijavnina za posamezno ekipo bo letos za odtenek nižja kot lansko in predlansko leto in bo enotna za vse ekipe. Na voljo bo 100 tekmovalnih mest.
Bograč ima posebno mesto v srcih domačinov. Prireditev je pravzaprav festival kulinarike, kjer se ob bograču, tradicionalni vinogradniški jedi, ki jo pripravljajo v kotličkih na Glavni ulici tekmujoče ekipe, zvrstijo tudi ostale domače dobrote: lendavski pereci, ocvirkove pogače … In ob tej pestri kulinarični ponudbi ne smemo pozabiti niti na ponos vinogradnikov, na rujno vino, ki se zaiskri v kozarcih obiskovalcev Bogračfesta.

Tekmovanje bo potekalo pod budnim očesom komisije priznanih kuharskih mojstrov in odličnih poznavalcev kulinarike. Ocenjevanje bo potekalo v dveh kategorijah in sicer “Mojster bograča” ter “Najlepše urejeno tekmovališče.” Vsi pripravljeni bograči se bodo potegovali za zlato, srebrno ali bronasto plaketo, razglašen pa bo med drugim tudi absolutni zmagovalec letošnjega Bogračfesta.

Zavod za turizem in razvoj Lendava razpisuje mednarodno tekmovanje v kuhanju bograča “Bogračfest 2019,” ki bo 31. avgusta 2019, v starem mestnem jedru Lendave. Na tekmovanje se lahko prijavijo domače ali tuje fizične ali pravne osebe, posamezniki ali društva, ki sprejemajo razpisana pravila tekmovanja – prijave so možne do 23. 8. 2019 oz. do zapolnitve razpisanih tekmovalnih mest. Prijavnina za tekmovanje znaša 120,00 eur z DDV.

Letošnji Bogračfest bo tako potekal zadnjo avgustovsko soboto v sklopu Festivala Vinarium. Od 8.00 naprej bo vzdolž Glavne ulice potekalo tekmovanje kuharskih ekip z zabavnim programom, spremljevalnim programom za otroke, kulinarično ponudbo ter večernima koncertoma Tanje Žagar in nato še Luke Bassija.