Bogojina: Ustrelil se je pred policisti

Osumljenec družinskega nasilja, 34-letnik iz Bogojine, je ob posredovanju policije skušal storiti samomor na način, da se je pred policisti ustrelil v glavo, a preživel. Za njegovo življenje se še borijo.
Policisti so pred dnevi v Bogojini posredovali zaradi družinskega nasilja, toda namesto, da bi se storilec domnevnega kaznivega dejanja, 34-letnik domači pomiril in šel z možmi v modrem, je slednji poskušal narediti samomor tako, da se je ustrelil, domnevno v glavo. Pretresljivi dogodek se je odvijal v nočne času, menda nekaj pred polnočjo, osumljenec pa se sedaj nahaja na Univerzitetnem kliničnem centru v Mariboru, kjer se zdravniki borijo za njegovo življenje.

Na Policijski upravi Murska Sobota so potrdili, da so prvega februarja zvečer obravnavali ustno ovadbo zaradi kaznivega dejanja nasilja v družini. “Nemudoma smo pričeli z zbiranjem obvestil in dokazov. Zaradi okoliščin podane kazenske ovadbe je bilo potrebno osumljencu iz UE Murska Sobota takoj odvzeti prostost. 34-letni osumljeni je bil izsleden doma, kjer se na pozive policistov, da mu je odvzeta prostost ni odzval, ampak je poskušal storiti samomor s strelnim orožjem,” so pojasnili na PU Murska Sobota, kjer dodajajo, da je ranjenec takoj po dejanju bil prepeljan v murskosoboško bolnišnico. Ker pa je, po naših neuradnih podatkih življenje 34-letnika bilo (in je še vedno) ogroženo naj bi ga nato odpeljali na UKC Maribor.

Med poizvedovanjem smo prišli do podatkov, da je 34-letnik, ki naj bi živel z ženo – partnerko in njunim sinom, stari znanec policije in pravosodja. Po nekaterih podatkih naj bi ga čakalo prestajanje kazni. Tudi tokrat, ko se je dejanje odvijalo naj bi imel veljavno odredbo prepovedi približevanja, a kljub temu naj bi domačim grozil. Naš vir iz vasi, kjer je se vse skupaj odvijalo v petek, 1. februarja pozno zvečer, nam je potrdil, da so hišo obkrožili pripadniki Specialne policijske enote, saj naj bi vedeli, da poseduje orožje, ob tem so s tem skušali preprečiti, da bi osumljenec pobegnil …