Bodonci: Več kršitev voznice; Melinci: Vinjen trčil v steber; v Murski Soboti in Lendavi se povečujejo tatvine koles!

Pomurski policisti so tokrat imeli polne roke dela z vinjeno voznico v Bodoncih, ki je nanizala več cestno-prometnih prekrškov, v Melincih je voznik osebnega avtomobila trčil v drog in ograjo, v Lendavi in v Murski Soboti pa policisti opažajo povečanje tatvin koles.
Več kršitev voznice

Policisti PP Gornji Petrovci so minulo nedeljo, okrog 23. ure med kontrolo cestnega prometa v naselju Bodoncih zaustavili voznico osebnega avtomobila. Med postopkom je bilo ugotovljeno, da voznica vozi neregistriran osebni avtomobil, z nameščenimi registrskimi tablicami, ki niso pripadale vozilu in brez veljavnega vozniškega dovoljenja. Preizkus alkoholiziranosti je pri voznici pokazal 0,92 mg/l alkohola. Vozilo je bilo zaseženo. Zoper voznico bo podan obdolžilni predlog.

Voznik pod vplivom alkohola

Predvčerajšnjim okrog 19. ure je v Melincih voznik osebnega avtomobila zaradi nepravilne strani vožnje zapeljal desno izven vozišča in najprej trčil v leseni električni drog, nato v prometni znak in v žičnato ograjo. Ugotovljeno je bilo, da je voznik vozil pod vplivom alkohola (1,04 mg/l) in je bil v nesreči lažje telesno poškodovan. V nesreči je nastalo za okrog 5000 evrov škode. Zoper voznika bo podan obdolžilni predlog.

Tatvina kolesa

Predvčerajšnjim, med 12. in 15. uro je bilo izpred stanovanjskega bloka v Murski Soboti odtujeno zaklenjeno trekking moško kolo znamke Modi fox. Nastalo je
za okrog 200 evrov škode.

Na splošno se število tatvin koles poveča v poletnih mesecih, ko oškodovanci največ uporabljajo svoja kolesa. “Policisti ugotavljamo, da storilci izkoriščajo predvsem trenutke nepazljivosti oškodovancev, ko kolesa ne zaklenejo oz. ga primerno zavarujejo. Kazniva dejanja tatvin koles na območju PU Murska Sobota so razpršena, vsekakor pa imajo storilci več priložnosti na mestih, kjer je več koles, ki niso v varovanem ali ograjenem prostoru.

Najbolj priljubljene točke pri tatvini koles na območju PU Murska Sobota so kolesarnice in dvorišča pri stanovanjskih blokih v Murski Soboti in Lendavi. Prav tako se izvajajo priložnostne tatvine z dvorišč stanovanjskih hiš, kjer so na vidnih mestih nezavarovana kolesa, vendar tu lokacij ni mogoče določiti. Zato je zelo pomembno preventivno obnašanje njihovih lastnikov in uporabnikov. Ugotavljamo, da oškodovanci ob prijavi tatvine kolesa vedo povedati le znamko in barvo svojega kolesa, drugih podatkov pa ne, kar policiji dodatno otežuje raziskovanje teh dejanj.