Bodo Beltinci prejeli sodobni športni center?

Ljubljanska fakulteta za arhitekturo, v kateri sodeluje projektna skupina, je v sodelovanju z Nogometno zvezo Slovenije, pripravila štiri idejne projekte za gradnjo novih sodobnih športnih nogometnih centrov v državi. Eden izmed teh naj bi bil zgrajen v Beltincih. Svetniki občine so idejo podprli.
Občinski svetniki beltinske občine so idejo o gradnji sodobnega športnega centra pričakovano podprli. Prva idejna zasnova govori o projektu, vrednem slabe tri milijone evrov, druga idejna zasnova pa o projektu vrednem slabe štiri milijone evrov. Vsekakor gre za visoke številke, finančna sredstva pa naj bi zagotovila NZS in država.

Trenutno je sicer projekt šele v fazi ideje, je opozoril župan Milan Kerman. V Beltincih si športni center predstavljajo kot neke vrste nadgradnjo tamkajšnjega nogometnega igrišča, kjer pa bi svoj prostor pod soncem prejeli tudi drugi športi in ne zgolj strogo nogomet. Omenjeni projekt med drugim predvideva tudi trimsko stezo in stezo za gorske kolesarje.

Seveda pa bi ob tem prejeli še drugo infrastrukturo. Gre namreč za poti in parkirišča. Občinski svetniki so se strinjali, da mora Občina čim prej nameniti denar za izdelavo projektne dokumentacije, saj kraj takšen objekt potrebuje. Pri tem je bilo moč slišati, da nekaj dokumentacije glede širitve obstoječe tribune že obstaja. “Če se Občina ne bo primerno odzvala, bodo projekt dobili drugi,” je bil jasen župan Kerman.

Občinski svetniki so bili enotni, da je capljanja za drugimi nedvomno dovolj in potrdili predlog proračuna za leto 2018, v katerem je med drugim postavka za sredstva za izdelavo projektne dokumentacije. “Ob tem bo potrebno napeti tudi vse sile, da športni center ne bo ostal le na papirju,” so zaključili.

Foto: Boštjan Rous