Bodite previdni! Lažni agenti še kar trkajo in zvonijo

Dejstvo, da so goljufi iz dneva v dan vse bolj iznajdljivi in inovativni, ter vedno najdejo način kako na lahek način priti do zaslužka, se znova potrjuje tudi v teh vročih dneh. Iznajdljivi goljufi polnijo svoje svoje žepe in denarnice zlasti na račun naivnih državljanov, a pogosto tudi po nevednosti preprostih ljudi. In zato je dobrodošlo vsakršno opozorilo ustreznih organizacij, institucij in gospodarskih subjektov, ki so poleg državljanov osrednja tarča takšnih in drugačnih goljufov.
Tako je podjetje za trženje energije in storitev “Energija plus,” ki deluje v okviru Elektra Maribor, pred nedavnim svojim odjemalcem elektrike, posredovalo posebno opozorilo, da bodo previdni pred morebitnimi goljufi. “Še vedno prejemamo obvestila naših kupcev, da vas doma ali na delovnem mestu obiskujejo agenti ponudnikov električne energije (in zemeljskega plina), ki se lažno predstavljajo ko sodelavci Energije plus d.o.o. Oziroma Elektra Maribor d.d. In vas prepričujejo v podpisovanje pogodb ali aneksov, ki so v resnici nove zavezujoče pogodbe.

Mnogi so v prepričanju, da urejajo pogodbeno razmerje z Energijo plus takšne pogodbe podpisali, potem pa prepozno ugotovili, da so bili zavedeni. Priporočamo, da pred podpisom pozorno preberete vse dokumente. Hkrati vas prosimo za posebno pozornost, v kolikor se boste znašli v takšni situaciji, saj preklic takšne pogodbe ni enostaven. Ker je lažno predstavljanje lahko celo kaznivo dejanje vas prosimo, da nas o takšnih primerih obvestite na brezplačno telefonsko številko 080 21 15 ali nam pišete na info@energijaplus.si. V izogib podobnim situacijam vas obveščamo, da Energija plus nima na terenu prisotnih agentov. V kolikor bil vas nagovoril naš zaposleni prodajnik, se bo sam identificiral s posebno izkaznico in vam pustil poslovno vizitko,” je odjemalce obvestila direktorica področje prodaje pri Energiji plus, mag. Natalia Varl.