Bo v programski svet EPK imenovan še sedmi član?

Na 15. korespondenčni seji občinskega sveta Občine Lendava (ta se namreč izvede preko elektronske ali klasične pošte) in zagotovo tudi zadnji seji v tej sestavi so občinski svetniki odločali, ali bo programski svet EPK dobil še sedmega člana. Čeprav rezultati še niso znani je moč pričakovati, da ga bo.
Občinski svet občine Lendava je na svoji 17. seji dne 19.10.2017 imenoval programski svet za izvajanje Lokalnega programa kulture v obdobju 2017 – 2025 in za pripravo kandidature za Evropsko prestolnico kulture 2025. Programski svet sestavlja sedem članov, na omenjeni seji pa je občinski svet imenoval zgolj šest članov programskega sveta, saj so takrat dejali, da bo sedmi član imenovan naknadno.

Programski svet EPK trenutno sestavljajo naslednji člani: Aleš Šteger (en od vodij programskih sklopov EPK v Mariboru), Dejan Süč, Atilla Pisnjak, Dubravko Baumgartner, Sabina Šinko in Melita Kontrec, sedmi član pa bo, v kolikor so občinski svetniki preko korespondenčne seje tako odločili, Bojan Vogrinčič, predsednik uprave Lokalne razvojne fundacije (LRF) za Pomurje, ki bo v programskem svetu predstavnik nevladnih organizacij za celotno Pomurje. Uradni rezultati seje sicer še niso znani, a je za pričakovati, da bo ta tudi potrjen. Bojan Vogrinčič je sicer po izobrazbi univerzitetni diplomirani pravnik.

Projektni svet za koordinacijo aktivnosti pri pripravi kandidature za EPK deluje v ožji in širši sestavi. Projektni svet v ožji sestavi je sestavljen iz strokovnjakov s področja kulture in ima 7 članov, projektni svet v širši sestavi pa je sestavljen iz 15 članov in ga vodi župan občine, sestavljajo pa ga še direktorji javnih zavodov, predstavniki madžarske narodnosti, Romska skupnost in HKD.