Bo razgledni stolp Vinarium v ponedeljek obiskal 500.000 obiskovalec?

Razgledni stolp Vinarium Lendava je v začetku septembra obeležil šest let obstoja; 2. septembra 2015 je slavnostno odprl svoja vrata in požel veliko zanimanja s strani obiskovalcev. Najvišji razgledni stolp v Sloveniji je obenem tudi prizorišče različnih dogodkov, ki se odvijajo skozi vse leto, ter turistične ponudbe, ki jo dopolnjuje tudi razpršeni Hotel Vinarium.
Stolp Vinarium je leta 2016 prejel tudi priznanje Slovenske turistične organizacije, ki je lendavski občini za projekt stolpa Vinarium leta 2016 podelila priznanje Sejalec, ki ga namenijo najbolj inovativnim in kreativnim turističnim proizvodom v posameznem letu. “Zelo sem presenečena. Sem prvič na stolpu, občutek je fenomenalen,” je povedala Olga Maučec iz Bakovcev in dodala: “Zagotovo si ga bom kmalu ogledala tudi s svojo družino.” Olga je bila 100.000. obiskovalka po natančno 13. mesecih od otvoritve stolpa.

Po dobrih dveh letih od odprtja je razgledni stolp Vinarium Lendava leta 2017 obiskal 200.000. obiskovalec. To je postal Bojan Gojkošek iz Maribora, ki je stolp obiskal z družino in izrazil navdušenje nad najvišjim razglednim stolpom v Sloveniji, iz katerega se vidi v kar štiri evropske države. “Na stolpu smo prvič, vsekakor pa se bomo sem še vračali, saj nam je všeč tako pokrajina kot gostoljubje in kulinarična ponudba,” je takrat povedal Gojkošek.

Najvišji razgledni stolp v Sloveniji Vinarium v Lendavskih goricah je v nekaj več kot treh letih od odprtja sprejel 300.000. obiskovalca. Stjepan Križnik je stolp obiskal v okviru sindikalnega izleta Steklarne Rogaška. 1. maja istega leta je bil tudi zabeležen nov mejnik v številu dnevnega vstopa, tj. obiskovalcev, ki so vstopili na najvišji stolp v deželi, bilo jih je kar 2.121, visok obisk pa so beležili tudi med velikonočnimi prazniki, ko je na stolp stopilo skupno več kot 3.500 gostov. Čeprav je tisti dan krasila megla, je bil nagrajenec zelo vesel, da se bo zahvaljujoč nagradi še enkrat vrnil na stolp. Kot 300.000. obiskovalec je prejel nagrado za dve osebi.

Svetovni dan turizma bomo v Lendavi tako obeležili s praznovanjem obletnice stolpa in ob tem razglasili 500.000. obiskovalko oziroma obiskovalca stolpa Vinarium Lendava. To se bo zgodilo prihajajoči ponedeljek. Med 12. in 14. uro za obiskovalce stolpa, ki bodo lahko uživali v kulinarični in enološki ponudbi, pripravljajo organizatorji zabavni program z glasbeno skupino Skok. Vstop na razgledni stolp Vinairum Lendava bo na ta dan (po 12. uri) brezplačen. Upravljavec objekta je Turistična zveza Lendava vabi, ki skrbi za pripadajočo infrastrukturo, recepcijo in ponudbo s kulinaričnimi hiškami, trgovinico s spominki ter kavarno z vinoteko.