Bo novi trener Nafte 1903 Madžar Gábor Boér?

Po tem, ko je 17. decembra tudi uradno postalo znano, da Dejan Dončić ni več trener lendavske članske enajsterice, z njim pa je odšel tudi njegov pomočnik Anže Stegne, razhod naj bi bil sporazumen, so takrat zapisali v štabu modro-belih, naj bi na Kolodvorski ulici 7 novega trenerja poiskali na sosednjem Madžarskem.
Iz lendavske Nafte 1903 so 17. decembra sporočili, da je Nogometno društvo Lendava 1903 sporazumno prekinilo pogodbo s trenerjem članske ekipe Dejanom Dončićem in pomočnikom trenerja članske ekipe Anžetom Stegnejem. “Za dosedanje delo se jima iskreno zahvaljujemo in jima želimo vse dobro na nadaljnji poti.” V tistem trenutku (vsaj uradno) še ni bilo znano, kdo bi lahko stopil v čevlje Dončića, je pa to, neuradno, postalo jasno v minulih dneh. Štab modro-belih je njegovo zamenjavo poiskal pri sosedih na Madžarskem. Zakaj so se poti med Dončićem in vodstvom modro-belih razšle je ovito v tančico skrivnosti, a šušlja se, da so poglavitni razlog za prekinitev sodelovanja bila nesoglasja.

Dejan Dončić je na trenerki stolček uradno sedel 23. decembra 2019, pogodbo z modro-belimi pa je podpisal do junija 2022. Nafta 1903 je jesenski del prvenstva po nekaj spodrsljajih zaključila na 4. mestu drugoligaške tabele z 29 točkami, bi pa lahko bila tudi tretja, za kar je imela praktično gledano vse možnosti, a je zadnje zaostalo srečanje bilo preloženo zaradi neugodnih vremenskih razmer in bo odigrano spomladi. Takrat pa bo Lendavčane že vodil novi trener. Neuradno bi to lahko bil leta 1982. rojeni Madžar Gábor Boér. Ta je v preteklosti že vodil ekipe Békéscsaba, Györ in Kazincbarcika. Letos je že vodil ZTE iz Zalaegerszega in sicer do marca, za tem je sedel na trenerski stolček nogometnega kluba Budafok iz istoimenskega naselja v Budimpešti.

Boér je brez kluba od 18. oktobra letos, nogomet pa je prenehal igrati leta 2013.

Gábor Boér (FOTO: nemzetisport.hu / Földi Imre)