Bo murskosoboški stadion končno le dobil reflektorje?

Murskosoboški stadion bo, kot kaže, naposled le dobil reflektorje. Tako je naznanil murskosoboški župan Aleksander Jevšek, ki je prepričan, da bi v soju žarometov črno-beli srečanja lahko igrali že naslednjo sezono.
Murskosoboški nogometaši bi v novo sezono lahko krenili v soju žarometov. Nekako tako je zelo verjetno gradnjo reflektorjev ob murskosoboškem nogometnem igrišču NŠ Mure komentiral tamkajšnji župan Jevšek. Investicija naj bi, neuradno, znašala okrog 250 tisoč evrov, a se poznavalci bojijo, da je takšna vsota premajhna za že dolgoletno željo črno-belih.

Reflektorji bi črno-belim seveda omogočili igranje tekem v poznejših terminih, tamkajšnji župan pa pravi, da je prepričan, da “bomo drugo leto lahko gledali prvoligaške tekme tudi pod novimi reflektorji. Jaz sem bom potrudil za to in prepričan sem, da bodo tudi svetnice in svetniki temu sledili.”

Že sicer pa so v Murski Soboti pred kratkim že imeli priložnost nakupa, oziroma bolje rečeno odkupa reflektorjev od nogometnega kluba iz Zavrča. “Ponudba iz Zavrča je prišla tudi do nas. Jaz sem se o tem pogovarjal s predstavniki kluba in tudi s tistimi, ki se na te zadeve bolje spoznajo. Stadion v Murski Soboti je lep objekt in tudi poseben objekt. Ni mogoče prenašati reflektorjev iz enega stadiona na drugega, ker so tukaj zahteve stroke specifične,” je povedal Jevšek.

Murskosoboška Občina je prošnjo za izdajo gradbenega dovoljenja za reflektorje že poslala tamkajšnji upravni enoti, sestavljajo pa tudi finančno konstrukcijo.