Bo letošnji Bogračfest razpršena prireditev?

V veliki sejni dvorani mestne hiše so se na pobudo župana Janeza Magyarja zbrali predstavniki javnih zavodov s področja kulture in turizma ter vse organizacije, ki ključno sooblikujejo poletno dogajanje v občini Lendava.
Ukrepi zaradi pandemije koronavirusa močno posegajo tudi v priprave tradicionalnih in že načrtovanih poletnih dogodkov v občini. Sestanek v mestni hiši je bil namenjen usklajevanju in pripravi možnih scenarijev, predvsem za izvedbo Festivala Vinarium z najbolj odmevni prireditvami, ki poteka konec avgusta in v začetku septembra.

Ključno izhodišče, ki sta ga podala župan Janez Magyar in vršilec dolžnosti Zavoda za turizem in razvoj Lendava Rok Petje je, da bi Bogračfest, ki je najbolj odmevna prireditev v sklopu Festivala Vinarium in pritegne največ obiskovalcev, potekala po vzoru razpršenega hotela Vinarium na več manjših lokacijah po mestu in vinsko-turistični cesti. Predlog so zbrani zelo pozitivno sprejeli in podali tudi svoja videnja in predloge. Govora pa je bilo tudi o ostalih prireditvah, ki se bodo vsebinsko, žanrsko in organizacijsko koncipirane tako, da bo njihova izvedba možna tudi v primeru, če bi omejitve glede zbiranja ljudi na javnih krajih ostale nespremenjene.

Vse institucije in organizacije, ki sooblikujejo poletno dogajanje v Lendavi, so bile na srečanju enotne, da naj bo poletje v Lendavi tudi letos v znamenju tistih najbolj prepoznavnih prireditev, če bo potrebno mogoče le v nekoliko drugačni obliki. Na sestanku prihodnji teden pa bodo obravnavali že konkretne predloge in scenarije za izvedbo Mednarodnega tekmovanja v kuhanju ribje čorbe, Bogračfesta in Lendavske trgatve.